• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
   Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
  • Bacontønder
   Bacontønder
  • American spareribs 3-2-1
   American spareribs 3-2-1
  • Baileydrømme
   Baileydrømme

20 spændende kartoffelopskrifter – inspiration til nytårsaften

Vi danskere elsker kartofler også når vi griller. Og jeg forstår virkelig godt hvorfor. Kartofler mætter godt og man kan lave 10000000000000000 forskellige udgaver. Kartofler kan gøre middagen mere fin, festlig, rustik, hyggelig, almindelig, fedtet osv. Kartofler bestemmer 😉 Vi har her fundet 20 forskellige opskrifter, som kan inspirerer dig til nytårsmenuen.

Se om du ikke kan blive inspireret til at prøve noget nyt og spændende. Eller måske kører en god velkendt udgave som bare er spændende. Links til opskrifterne ligger i hver overskrift, under hvert billede 🙂

Kartofler

Kartoffelgratin
Vi elsker den lækre kartoffelgratin og det gør I vist også. Det er vores mest sete opskrift i 2017, og vi forstår det. Det er nemt at lave og smager fantastisk. Bacon og kartofler er jo et hit 😉

Rustikke hvidløgskartofler
Virkelig lækkerier. Disse kartofler er super nemme at tilberede og smager fortrinligt 🙂 Det er uden tvivl smørret der gør det 😉

Bacontønder.
En anden meget populære udgave af kartofler er jo uden tvivl, vores Bacontønder. Her får du kalorier og smag for alle pengene. De er fyldt med hvidløgssmør og viklet i bacon. Har du ikke smagt dem endnu, så er det tid 😉

Hasselback kartofler
En klassiker der bare altid er et hit. De er nemme at lave, smager godt og ser pæne ud. Super gode at lave på grillen. Prøv dem evt. også i miniudgaven. Det er ekstra lækkert.

Smashed baconkartofler
Disse kartofler smager fantastisk. De er dog lidt svære at lave til mange mennesker på  gang, synes jeg. Da de kræver en del plads i grillen. Men bliver man max. 8 personer ville jeg godt lave dem. De smager skønt og er forholdsvis nemme at lave.

Kartoffelroulade
En virkelig flot ting at sætte på bordet. Både hvis du portionsanretter eller hvis du sætter den hel på bordet. Fyldet kan udskiftes, helt som du har lyst.

Kartoffelring
Også en af vores mest populæreste opskrifter. Det er faktisk ligesom kartoffelgratinen, bare lavet i en ringform, så den ser mere festlig ud. Den er flot at sætte på bordet og smager uden tvivl rigtig dejligt.

Fuglereder
En skøn sprød kartoffelbund, fyldt med velsmagende kartoffel mos. De er flotte og smager rigtig skønt. De tager dog lidt tid at lave, men det kan laves på forhånd, så man ikke står med det når gæsterne er der.

Ølpimpede fritter
Jeg er vild med dem. Det er de mest sprøde og lækre fritter, som man kan forestille sig.

Kartoffelroser
Hvis du har overskud og kan lide at pynte, så er disse kartoffelroser lige dig. De er så flotte, men tager noget tid at lave.

Ølbraiseret kartofler
Prøv dem – andet er der ikke at skrive om dem 😉 De smager så fantastisk. Pæne er de måske ikke, men smagen er tip top. Rustikke og lækre.

Ølbagte kartofler
Nu vi er ved øl og kartofler, så er disse bagekartofler også bare gode. De trækker en del mere smag end jeg havde forventning om og det er super lækkert.

Parmesankartofler
Disse kartofler er meget velsmagende, er nemme at lave og smager skønt. De er lidt anderledes, end hvad man ellers får og så er de uden bacon 😉 Mange af de andre kartoffelopskrifter, som vi har på bloggen indeholder jo bacon 😉 Parmesankartoflerne er sprøde og velsmagende.

Kartoffelburgere
De er nemme og lækre. Hurtige at tilberede og smager rigtig godt.

Tornadokartofler
De er sjove, velsmagende, sprøde og smager godt 🙂 De tager lidt tid at lave, men er bestemt det værd

Små bagekartofler med bearnaisemayo
Jeg synes de er så pæne disse kartofler og så smager de helt vild godt. De er nemme at lave og jeg har endnu ikke mødt nogen der ikke synes om dem 🙂

Kartoffelrösti
De smager så meget bedre end dem du køber. Vi elsker dem her i huset og får dem jævnligt. Du kan tilberede dem i god tid før dine gæster ankommer og bare lune dem. Du kan evt. tilsætte forskellige krydderier, hvis du er til det 🙂 De passer til alt kød. Både børn og voksne elsker dem.

Fyldte kartofler
Her kan du sætte dit eget præg på kartoflerne. Brug de krydderier, som du kan lide. De smager skønt, næsten med alt i 😉

Kartoffelsalat
En frisk og lækker salat, der serveres koldt. Den passer fint med mange forskellige slags kød. Salaten her er meget velsmagende og slår købe versionen 1000 gange 🙂

Blomstrende kartoffel
En flot udgave af en kartoffel. Det er en blanding af en bagekartoffel og en hasselback. Den smager skønt og er nem at lave. Og så er den da ganske smuk 😉

(Visited 6.858 times, 2 visits today)
Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *