Regnvejr, kulde og 1. advent, så skal der ingen undskyldninger til at lave de lækre æbleringe. Og de bliver super skønne, når du laver dem på grillen. Æbleringene er julens store hit her i huset. Vi laver dem faktisk ikke kun til jul, men kan finde på at lave dem hele vinteren. Vi elsker dem fordi de er friske og bare smager 1000 gange bedre end æbleskiver 😉
Æbleringene er en gammeldags form for æbleskiver. Og nok (hvis du spørg mig) en mere troværdig original æbleskive, end dem vi kender fra fryseboksene i supermarkederne. I de her er der rent faktisk æbler i – vildt ikk´? Giv dem et forsøg, og du vil helt sikkert ikke fortryde det 🙂 Det er en ganske almindelig æbleskivedej, som vi bruger her. En æbleskivedej der godt nok har historie. Men den får I en anden dag, når vi skal have æbleskiver 🙂
Min kone udviklede en opskrift på æbleringe uden mel og sukker for en del år siden. De er meget populære, og en af hendes mest læste opskrifter. Opskriften er kopieret af mange på nettet og er med i flere kogebøger. Så kender du ikke æbleringene, så skal du forkæle dig selv, og prøve dem.
Jeg har en bageplade af smedejern, som jeg bager dem på.
ca. 25 stk. Tilbehør Æggehviderne piskes i en skål. I en anden skål piskes æggeblommer og mælk sammen, hvorefter udrøres mel her i, det smeltet smør, flormelis, citronskal og vanilje. Det hele piskes godt sammen. Skræl æblerne og skær dem i tykke skiver. Ca. 5 skiver af hvert æble. Skær kernehuset væk i midten. Så du har æbleringe. Læg æbleringene til tørre på et viskestykke, mens du laver dejen færdig. Kom bagepulveret i dejen og piske dejen godt. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen. Varm en pande op og kom smør på. Når smørret er smeltet, dyppes en æblering i dejen og lægges på panden. Læg så mange æbleringe på som der kan være. Steg ringene gyldne på hver side. Pas godt på ikke at få for meget varme på. Gentag til du ikke har mere dej og æbler. Serveres varme/lune med flormelis og syltetøj. Grillvenner.dkÆbleringe
Gammeldags æbleskiver
3 æggeblommer
3 æggehvider
3,5 dl. mælk
250 gr. mel
80 g. smør
2 spsk. flormelis
revet skal af citron
1 tsk. vaniljepulver (eller korn fra 1 stang)
2 tsk. bagepulver
5 æble
smør til stegning
flormelis, syltetøj og evt. kanelsukker
Seneste kommentarer