Disse kartofler har næsten lige været postet i en opskrift, hvor de var tilbehør til en flanksteakroulade. Jeg synes dog at de helt fantastiske kartofler fortjener deres helt eget indlæg. For de er virkelig godt og kan passe til rigtig meget andet en flanksteak 🙂
Bacontønder er perfekt gæste mad. De kan gøres klar på forhånd og jeg synes de ser rigtig flotte ud. Der findes stadigvæk folk som løber skrigende væk, når de ser bacon, men de fleste af os elsker det og spiser det gerne. Og som skrevet så er de virkelig flotte at sætte på bordet, også når der er gæster 🙂
Som du kan se på det nederste billede, så har jeg ikke gravet hullet for dybt i kartoflerne. Bare denne lige fordybning giver en super god smag til kartoflen og gør den lidt smasket 😉 Man kan selvfølgelig sagtens lave fordybning større og komme mere hvidløgssmør i. Det bestemmer man helt selv 🙂
Bacontønderne her er lavet på vores grill fra Outdoorchef, hvor der er et smart tragtsystem, der virker næsten som en ovn. Men kartoflerne kan laves på en almindelig gasgrill og i ovnen også 🙂
Husk at følge os på Facebook, så får du besked hver gang vi poster nye spændende indlæg.
Elsker du også at grille så besøg gruppen
Grillopskrifter og inspiration.
Bacontønder med hvidløg
10 lidt store kartofler
20 skiver bacon
ca. 100 g. hvidløgssmør
Skæl kartoflerne. Skær en skive af i den ene ende, så de kan stå. Skær lidt af toppen og skær en fordybning ned. Ønsker du meget smør kan du lave fordybningen dyb. Sno to stykker bacon om hver kartoffel og kop hvidløgssmør på toppen. Sæt det evt. fast med en tandstik af træ. Kom kartoflerne i et ovnfastfad eller en foliebakke. Bag kartoflerne i ca. 1 time ved ca. 200 grader, på grillen eller i ovnen. Baconen skal være sprød. Man kan evt. sætte kartoflerne på grillristen (eller tænde for grillen i ovnen) de sidste 10 minutter.
Grillvenner.dk
Bacontønder inden, de bliver grillet 😉
De lækre bacontønder
Her kan du se hvordan bacontønden ser ud inden i. Selvom jeg kun har lavet en lille fordybning i toppen med hvidløgssmør, så har kartoflen en fin smag af hvidløg og er lidt snasket – ligesom vi kan lide dem. Man kan sagtens lave fordybningen større, så man kan få mere smør ned i. Det bestemmer man selv. Man kan evt. også komme ost i så. Det er i øvrigt en Flanksteak Roulade, der er på billedet 🙂
.
Jeres kartoffelopskrifter lyder supergodt. Kan man bruge almindelig ovn (ikke varmluft), og er opskrifterne beregnet til 4 voksne med en god appetit?
De kan sagtens laves i en almindelig ovn 🙂 Hvor mange der er til er svært at regne ud. De afhænger helt af hvor meget folk spiser og hvor store kartoflerne er. Jeg ved at der findes retningslinjer for mængder man kan beregne, men det bruger jeg aldrig, da vi spiser noget mere 😉
Disse lækkerier skal du lave rigeligt af, de mætter meget men man kan som regel godt spise to hver 🙂
Hvor længe skal bacontønderne have i ovnen (vamrluft)?
Du kan bare bruge samme tid og temperaturer som på grillen 🙂
Er det alm kartofler eller bagekartofler der benyttes?
Ja det er det 🙂 De skal dog være lidt store i det, men ikke så store som bage kartofler 🙂
Jeg har prøvet de lækre kartofler, men bacon glider ned af kartoflen, hvad gør jeg forkert ?
Et par stykker har skrevet til mig at de oplever det. Tror det måske handler lidt om hvor stramt eller løst man vikler bacon 🙂 Men man sætte en lille kødnål eller tandstik af træ i kartoflen. Så bliver det hvor det skal 🙂 Jeg har ikke selv oplevet det (og har lavet dem mange gange) . Jeg vikler nok forholdsvis stramt.