• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
      Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
    • Bacontønder
      Bacontønder
    • American spareribs 3-2-1
      American spareribs 3-2-1
    • Baileydrømme
      Baileydrømme

De 12 bedste sauce og dipper til din grillaften

Kender du ikke det – man har styr på kødet, kartoflerne og det grønne. Men man vil gerne have noget dip, sauce til. En eller anden ting at dyppe sin mad i. Noget der lige gør middagen helt perfekt. Og det er præcist det en god dip eller sauce kan. Det kan vi godt lide her i huset. Ofte kører vi fast i de samme to udgaver af dip, fordi vi ikke lige får tænkt os om, og ikke lige kan komme i tanke om hvor meget spændende man kan lave af den slags 🙂

Heldigvis har vi jo en hel kategori her på bloggen der hedder “Dip, Dressinger, saucer, Marinader og Olier“. I denne kategori finder du mange spændende opskrifter og der kommer løbende flere til. Vi bringer her 12 forskellige opskrifter som inspiration. Du finder link til opskrifterne under hvert billede.  Måske er der også noget imellem, som du kan bruge 🙂

 

De 12 bedste sauce og dipper til din grillaften

 

Guacamole
Denne Guacamole elsker vi i hele familien. Vi får den nok en gang om ugen. Den er super god til kylling, koteletter, hakket kød osv. Tortillas, salat, hakket krydret kød og en gang guacamole. Dette er en lidt grov udgave og sådanne kan vi lide den 🙂 Nogle gange får vi det også som forret, men vi venter på maden. Så får vi tortillachips til 🙂

 

Tzatziki
Det er jo nok den dip, de fleste af os spiser mest. Jeg har frisket min Tzatziki op med lidt revet gulerod. Den græske dip kender du måske fra ferie i Grækenland og mon ikke den spreder en smule feirestemning? 😉 Tzatziki er godt til alt. Alene som forret med lækkert brød til, til fisk, kylling, skaldyr, svinekød, lammekød, og oksekød. Især alt der er grillet. Dyk med os til det solrige Grækenland 😉

 

Baconnaise
Baconnaise er en af mine absolutte favoritter. Den smager intet mindre end fantastisk 😉 Især til kylling og oksekød. En fantastisk dip. Der er ingen tvivl om, at man ikke skal være fedtforskrækket, når man indtager denne. Men det er vi heller ikke her i familien 😉 Jeg er vild med Baconnaisen til et godt stykke oksekød og f. eks vildt.

 

Bearnaise mayo
Et stort hit er bestemt også denne lækker Bearnaise mayo. Den er så lækker til oksekød og alle former for kartofler. Den har en fuldendt smag som bearnaise sauce, men er noget nemmere at have med at gøre. Den kan laves på forhånd og nydes kold. Ofte en ting der kommer på menuén, når vi har gæster herhjemme. På billedet får vi Teres Major og mine hasselback kartofler til 🙂

Ramsløgsmør
Måske kan du stadigvæk nå at finde ramsløg i skoven eller i butikkerne. Så er denne ramsløgsmør fantastisk. At lade en klat ramsløgsmør smelte ned over sin bøf, kyllingfilet eller måske sit stykke fisk – det er lækkert. Hvis du ikke kender ramsløg, så smager det næsten som hvidløg, så det er på ingen måde farligt. Det er faktisk hyggeligt at tage børnene med i skoven, finde ramsløg, og sammen lave noget med ramløgene 🙂

 

Barbecue sauce
Vi kommer jo ikke uden om Barbecue sauce når vi griller 😉  Mange elsker det, og det gør vi også. Og det er lidt sejt, at lave sin helt egen udgave af Barbecue sauce og holde recepten hemmelig 😉 Vi har dog valgt at lægge vores “hemmelige sauce” ud på bloggen til jer 😉 Denne sauce, hældt ud over en lækker gang pulled chicken eller pulled pork, er perfekt. Men den kan jo bruges til stort set alt kød. Husk at du først skal komme den på kødet, når det er næsten færdig grillet. Ellers brænder det pga. det høje sukker indhold. Den kan også hældes over det færdige kød.

 

Baconsauce
Hvad er nu det, spørg du nok. For ikke mange kender denne fantastisk sauce. Det ser ualmindelig kedelig ud, men tror mig – den smager fantastisk 😉 Nu er der jo sjællenet noget der bliver dårligt med bacon, men denne her er nu helt speciel god. Prøv den en dag og du vil bestemt ikke fortyde det. Man bliver helt afhængig af denne Baconsauce 😉

 

Grillet peberfrugt dip
Denne her dip er min kone helt elektrisk over, og jeg synes nu også ganske godt om den 😉 Den kræver lidt tilberedning. Da peberfrugterne skal grilles og afkøles, før man kan lave den. Vi griller som regel peberfrugterne dagen i forvejen, når vi som altid jo griller. Det letter processen lidt. Vi har prøvet at købe et glas grillet peberfrugter og bruge. Det kan ikke anbefales, da der kommer al for meget eddike smag. Så vi må gå rigtig til værks her. Hjemmelavet er bedst 😉 Grillet peberfrugt dip er en forholdsvis kalorielet dip, hvilket kan være tiltrækkende for nogle 😉

 

Baconjam
Har du ikke prøvet denne Baconjam (med Whiskey), så er det på tide. Mums, den er så fantastisk. Prøv den på hakkebøffen eller på burgeren. Baconjam er absolut fantastisk. Vi laver det ind i mellem, når vi får gæster og det er altid et kæmpe hit. Folk er vilde med det. Men igen – hvornår er badon ikke godt? Det lille hint af whiskey hjælper jo også på det hele. Det bedste man kan servere for mig er en burger med en stor grillet lækker bøf, ost og toppet med baconjam. Mere behøver jeg ikke 😉

 

Skordalia
Denne dip elsker jeg. Den overrasker virkelig og sender mig lige en tur til Grækenland. Skordalia er nemlig en græsk kartoffeldip, som nydes helt koldt med brød til. Her er det rugbrød, men det kunne også være et lækkert stykke groft brød. Første gang min kone serverede den for mig, tænkte jeg at hun var hun blevet tosset. Men den kan nu et eller andet. Den bliver altid spist op, når den kommer på bordet og den er dejlig frisk.

 

Whiskeysauce
En rigtig dejlig sauce til både bøf, svindekød og kylling. Den er meget nem at lave og smager fantastisk 😉 Det er ikke det mest smukke billede, men giv den et forsøg alligevel 😉 Whiskeysauce er bare lækkert at få til. Jeg troede faktisk ikke at man kunne lave sin egen whiskeysauce, før min kone lavede det til mig for mange år siden. Jeg kan specielt godt lidt det til svinemørbrad 🙂

 

 

 

Grillet rødløgsdip
Vi slutter af med denne Grillet rødløgsdip  som måske ser lidt kedelig ud, men lad dig ikke narre. Smagen er helt vild. Meget intens. Den  har en fantastisk farve og så bliver man væltet bagover af smagen. Den er god til retter der skal have lidt syre.

 

 

 

 

 

 

(Visited 551 times, 3 visits today)
Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *