• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
   Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
  • Bacontønder
   Bacontønder
  • American spareribs 3-2-1
   American spareribs 3-2-1
  • Baileydrømme
   Baileydrømme

De fem ting du bare må grille i ferien og Sommerferie til Grillfar :)

Kære læsere, nu er det blevet tid til sommerferie for os alle 🙂 Jeg kommer her med 5 bud på, hvad du bare må grille i ferie. 5 ting som vi selv skal grille, mens vi nyder hinanden og sommeren. Jeg har valgt at holde ferie fra bloggen resten af Juli. Familien er hårdt presset og jeg skal bruge min tid med dem. Men bloggen er jo altid åben 😉 Så kig endelig forbi alligevel 🙂

Ferie bliver det nok ikke meget af i år. Min kone er for syg til at vi kan lave det store, men håber dog på et par dage i sommerhus og at vi kan tage på nogle gode endags tur med børnene 🙂 Jeg er sikker på at det nok skal blive en god sommer, under alle omstændigheder. Jeg håber faktisk også på at få grillet lidt og få lavet nye opskrifter til jer. Både min kone og jeg har mange gode ideer på tegnebrættet, og vi håber at få udført nogle af dem 😉 Jeg vil også lidt rundt på de danske markeder. Prøve at finde nye friske råvarer og ikke mindst nyde sommerlivet 🙂 Jeg og familien er så klar til sommer 🙂

I Grill Gruppen dk på Facebook er der altid liv og der kan du også finde inspiration. Der er en god og ordentlig tone i gruppen, hvilket jeg synes er behageligt. Det handler ikke kun om at vise den nyeste grill (til 4 månedslønne) og de største bøffer. I gruppen er der plads til alle 🙂 Så kig forbi og vis os gerne hvad du griller derhjemme 🙂

Her på bloggen ligger der jo allerede et hav at opskrifter. Om du skal grille svinekød, oksekød eller fisk, så kan du helt sikkert finde inspiration her. Men vi har også rigtig mange opskrifter på tilbehør til kødet. Både kartofler, salater og grøntsager har deres helt egen kategori på bloggen. Så brug evt. lidt tid på at kigge dem igennem 🙂

Jeg har samlet de fem ting, som du bare må grille her i sommerferien. Ferie er for mig lig med mere tid. Også tid til at grille. Jeg elsker at have ekstra tid til, at gå og nusse med med mad og rigtig forkæle familie og gæster. Folk bliver så glade for et godt hjemmelavet måltid mad. Disse fem retter kunne være nogle af dem, jeg selv hiver frem i ferie – så er gæsterne advaret 😉

5 ting du bare må grille i sommerferien.

 

Nr. 1.
Den er der ingen tvivl om. Det er Pulled chicken. At ryge tager tid og det er ikke altid det jeg når i hverdagen. Men vi er så vilde med de her pulled chicken, så det har jeg lovet børnene at lave, mens vi har ferie 🙂 Ungerne er især vilde med at komme pulled chicken i tacoskaller. Jeg kan egentlig bare godt lide det med salat til. En ting er vi dog enige om og det er at det smager fantastisk 😉


Jeg valgte sidste at lave pulled chicken på min Outdoorchef. Det var super nemt.
Lækkert fyld til tacoskaller, eller måske i en burger.

Nr. 2.
Er vi nu også ganske enige om her hjemme. Det er helt klart American Spareribs. Hele familien elsker at være fedtet ind i grillsauce og bare spise til vi er ved at revne af de her Spareribs. Det er så lækkert. Vi skal helt klart til den lokale slagter og købe lækre ben. Sikke en hyggeaften det skal blive. Vi kan alle godt lidt coleslaw til og så en bagekartoffel, med hvidløgsmør.

 

American spareribs er bare gode. Kødet falder af sig selv og guf det er godt. 

 

Nr. 3.
Den er til mig 😉 Cote du boeuf med bacontønder. Det er ultimativt min yndlings udskæring af oksekød. Men den er også dyr, derfor er den ikke hverdagsmad for os. Men engang imellem skal man forkæle sig selv, og det gør jeg på lige præcist denne måde. Jeg vil sidde i min have, en skøn solskinsaften og nyde denne middag. Børnene kan få det de nu bedst kan lide (sikkert en burger), og jeg skal have fred og ro til min middag og så skal der en god øl til 😉


Nr. 4.
En omgang Short ribs skal jeg også lave. Det tager lang tid, men passer sig selv og er faktisk ganske nemme at lave. Det er bare det med tiden 😉 Men elsker de møre, lækre og smagfulde ribs. Disse beef ribs er meget mere kødfulde end det vi får, når det er ribs fra svinekød. Det gør det til en helt anden oplevelse. Spændende og lækkert.

Beef Short ribs møre og fylde af smag. Det er bare godt.

Nr. 5.
Her skal vi bestemt have gæster på besøg. Og de skal have en stor lækker Gyros. Så finder vi måske også hjemmebagte pita gyros frem 😉 Der er mad til alle og det er så hyggeligt. Det er til er til en rigtig hyggelig dag i haven, med venner, børn, øl, grin og fjollerier. Det bliver godt. Det er jo meget nemt at lave, men det tager igen tid. Kødet skal marinere, sættes på spyd og gilles low and slow 🙂

Så flot ser det ud når man laver gyros.

Pita Gyros. Hjemmebagt brød, gyros, fritter, løg, tomater,
agurk, salat og selvfølgelig tzatziki. Så er vi næsten i Grækenland 😉

 

God sommer til jer alle. 

(Visited 145 times, 1 visits today)
Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *