• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
   Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
  • Bacontønder
   Bacontønder
  • American spareribs 3-2-1
   American spareribs 3-2-1
  • Baileydrømme
   Baileydrømme

Ekstra crispy græske kartofler

Er du til sprøde kartofler? Altså sådanne nogle der bare knaser lækkert og er bløde indeni ? Hvis du er så kig med her på disse Ekstra crispy græske kartofler. Jeg lover dig at du ikke bliver skuffet 🙂 Og så skal vi lege den lille kemiker;)

Jeg læste nemlig på nettet for et stykke tid siden, noget meget interessant.  Man kan ved at ændre PH værdien på vandet, når man koger kartofler, så kan man opnå forskellige resultater. Det havde jeg aldrig tænkt på før, måske som den eneste 😉 For mig er kogte kartofler, bare kogte kartofler. Men det er det altså ikke 😉  Siden  har jeg leget en del med det, og er nu nået frem til en sammensætning der giver de vildeste sprøde kartofler. Bagepulveret nedbryder overfladen af kartoflerne. Mere teknisk forklaring kan findes på nettet ved at google. Jeg vil ikke kaste mig ud i forklaring, da jeg absolut ikke hørte efter i fysik/kemitimerne 😉 Men det virker 🙂

Vi er helt vilde med dem i familien. Børnene vil hellere have disse kartofler end Mc D. pomfritter (den er god nok). Hvilket jo nok er noget af det højeste ros man kan få fra børn 😉 Vi har leget en del med formen og de bedste er altså bare store chunks. Jeg ville gerne lave nogle der så pænere ud og måske mindede lidt om fritter, men efter utallige forsøg, så holder vi os nu til chunks 🙂 Det vigtigste er jo trods alt også smagen.

Nå, men ved at lave kartoflerne på denne måde, så opnår man kartofler der er helt knasende sprøde på ydersiden og bløde i midten. Man kan tilsætte lige de krydderier man synes om. F.eks chili, paprika, karry, hvidløg osv. Det er bare at prøve sig frem. Denne udgave er med græske krydderi og er super til stort set alt kød. Kylling, bøffer, koteletter, flæskesteg, og endda også til det stegte flæsk 😉 Her har vi lavet en lækker ærtedip til og bruger dem som snacks.

Husk at følge os på Facebook og Instagram
Så får du besked, hver gang vi poster nye spændende opskrifter og indlæg 🙂
Grillvenner.dk Og hvis du har lyst kan du følge  Fru Spinat på Instagram

 

 

Så er de ved at være færdige.

Uhm, man kan se hvor sprøde de er 🙂

Og med den lækre ærtedip til, så finder der næppe bedre kartofler. Verdens bedste kartofler 🙂

(Visited 1.366 times, 2 visits today)
Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *