Så ramte vi december og vi kan starte på alle de lækre juleopskrifter 🙂 Jeg har en del lækkerier klar til jer. Vi starter med en helt klassisk flæskesteg. Tilberedt i bradepande. Mange (jeg selv inklusive), kan godt lide at tilberede flæskesteg på denne måde. Personligt synes jeg at det slår en steg der er tilberedt på rotisseriet, men det er nok bare mig 🙂 Der findes mange måde at tilberede flæskesteg på. Se mig klassiske udgave her 🙂
Har du problemer med at få sprøde svær på din steg, så kig med her – det er intet problem, hvis du følger de gode råd. Og husk at man jo altid kan lave ekstra svær på grillen 😉 Her er det hjemmelavet flæskesvær lavet i kurven. De kan sagtens laves dagen i forvejen. Man skal bare pakke dem i bagepapir, når de er kolde og lægge dem i køleskabet.
Sprøde svær
Så er der det med sværene. Mange klager over at de ikke kan lave sprøde svære. Der findes ufattelig mange råd, men jeg må indrømme, at det altid lykkes for mig, hvis jeg gør som i opskriften. Det er aldrig gået galt.
- Rids sværen efter. Skær dem helt igennem (slagteren misser ofte enderne), skær ikke igennem til kødet
- Godt med salt, der lige får lov til at trække et par timer inden, stegen kommer på grillen.
- Giv stegen godt med varme de sidste 20-30 minutter – husk at fjerne bakken under, så der ingen væske er i grillen
Hvis du gerne vil tilberede din flæskesteg på rotisserie. Så kig med her hvordan du laver stegen på rotisseriet Du kan selvfølgelig også lave din rødkål på grillen og ikke mindst de brunede kartofler.
Husk du kan følge os på Facebook.
Så får du altid besked når vi poster nye spændende indlæg og opskrifter 🙂
Grillvenner på Facebook
Flæskesteg – klassisk julesteg
3 kg svinekam med svær
salt og peber
8-10 laurbær
Sauce
sky fra flæskestegen
1 svine bouillon terning
1/4 l piskefløde
salt og peber
evt. jævning og kulør
Tilbehør
På billedet er tilbehøret – hvide og brunede kartofler, rødkål og sauce.
Gå sværene igennem. Skær hver enkelt svær helt igennem. Kun i fedtlaget og ikke ned i kødet. Gnid sværene godt med salt og lad det stå på køkkenbordet et par timer. Gnid stegen med peber og stik laurbær ned imellem sværene. Læg stegen på grillristen. Husk at sætte en bakke under stegen med ca. 1 liter vand i, hvis du ønsker sauce 🙂 Grill stegen i ca. 1,5 timer ved 180 grader over indirekte varme. Du skal nå en kernetemperatur på 50 grader. Når stegen har en kerne temperatur på 50 grader, skues grillen op til 250-300 grader. Dyp bakken fjernes (vigtig for at få sprøde svær). Grill stegen videre til den når ca. 60-62 grader. Når stegen er færdig (60-62 grader) skal den hvile mens du evt. laver sauce. Den skal hvile i ca. 20 minutter. Dæk den ikke til, da sværene så bliver bløde. Stegen vil stige ca. 5 grader mens den hviler.
Hæld skyen i en gryde, sammen med piskefløden og bouillon. Lad det koge og smag til med salt og peber. Du kan nu lade det koge ind, til det bliver lidt tykt eller jævne det med lidt jævning. Alt efter hvad du er til 🙂 Giv evt. saucen lidt kulør.
Tip
Du kan også langtidsstege din flæskesteg. Så skal du give den ca. 3 timer ved 140 grader (kernetemperatur på 50 grader). Og derefter følge opskriften ovenover 🙂
Grillvenner.dk
Den rå steg med stege termometer
Den færdige steg er et smukt syn 😉
Flot og saftig. Kødet er perfekt og sværene er sprøde.
Seneste kommentarer