• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
      Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
    • Bacontønder
      Bacontønder
    • American spareribs 3-2-1
      American spareribs 3-2-1
    • Baileydrømme
      Baileydrømme

Flæskesteg på rotisseriet

Sprøde knasende svær og saftig steg. Det er det man går efter, når man laver flæskesteg. Og det er nemt at lave. Følg bare opskriften her under og du vil få en super dejlig flæskesteg. Den vil være enhver julemiddag værdig og lige den lidt specielle grillet smag, for den skal da grilles 😉

Kvaliteten af kødet spille også ind her. Sørg for at der er godt med fedt på din steg. Det kan altid skæres væk bagefter. Der er store fordele ved at tilberede en flæskesteg på et rotisserie. Man får en super saftig steg og den passer sig selv. Husk endelig at få en bakke under stegen, så du kan lave en lækker sauce 😉

 

Et lille tip til at lave flæskesteg på grillen er, at hvis sværene er ridset for dybe og ned i kødet, så kan sværene blive helt sorte af kødsaften. De bliver ikke brændte, men pænt ser det ikke ud. Hvis du står med en steg der er ridset for dybt, vil jeg anbefale at lægger stegen på risten (med bakke under risten).

Og så er der det med sværene. Mange klager over at de ikke kan lave sprøde svære. Der findes ufattelig mange råd, men jeg må indrømme, at det altid lykkes for mig, hvis jeg gør som i opskriften. Det er aldrig gået galt.

 

Sprøde svær

 

  • Rids sværen efter. Skær dem helt igennem (slagteren misser ofte enderne), skær ikke igennem til kødet
  • Godt med salt, der lige får lov til at trække et par timer inden, stegen kommer på grillen.
  • Giv stegen godt med varme de sidste 20-30 minutter – husk at fjerne bakken under, så der ingen væske er i grillen

 

Så skulle der gerne være tjek på julestegen 🙂 Vi laver som regel både flæskesteg og and juleaften. Måske lidt frås, men det må man gerne lige netop denne aften 😉 Vi får jo så også flæskesteg på andre tidspunkter af året. Jeg synes det er ufatteligt nemt mad og det det smager rigtig godt med andet tilbehør også. Om sommeren laver vi måske bare en salat til, krydre den lidt anderledes, får det med kartoffelsalat osv. Flæskesteg er altid godt 🙂

Lækker steg, klar til at blive rundtosset 😉

Så blev stegen færdig

Lige klar til at skære ud. Hviletiden er altid svær at vente på

Og så perfekt blev den. Saftig og mør – ligesom den skal være.

(Visited 7.736 times, 14 visits today)
Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *