• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
      Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
    • Bacontønder
      Bacontønder
    • American spareribs 3-2-1
      American spareribs 3-2-1
    • Baileydrømme
      Baileydrømme

Frikadeller med karrysauce – lavet i æbleskivepanden

Efter 3 uger i autocamper og i Italien, så trængte vi til noget godt dansk mad. Valget stod på frikadeller og karrysauce. Jeg måtte bøje mig, Frikadeller er altid lækkert og her er de frisket lidt op. Der er lidt ekstra fibre og grønt i. Samtidig er de lavet på æbleskivepanden på grillen. Alt kan jo grilles. Og hverdagsmaden skal bestemt også.

Nu er frikadeller jo nærmest en trossag 😉 Hver husmoder/fader har sin egen opskrift. Nogle bruger rasp, andre mel eller alternativer som havregryn, rugmel, revet gulerødder, squash, æbler osv. Jeg er også en af dem der tilsætter lidt ekstra. Engang imellem laver jeg helt klassiske frikadeller, men ofte bruger jeg muligheden for at få at lidt ekstra grøntsager og fibre, ind i kosten. Meget kan nemlig skjules i en delle. Det her er en rimelig klassisk udgave, kun med lidt gulerødder og havregryn 😉

Det blev et dejligt måltid og lidt sjovt med den helt runde deller. Ikke sidste gang at de bliver lavet i æbleskivepanden.

 

 

Varm panden op og hæld olie i hullerne. Kom farsen i

Færdige deller, pyntet med lidt grønt fra urtehaven

 

Pludselig er frikadeller en smuk oplevelse 😉

Her serveret med karrysauce, ris og en lækker salat med æbler og avokado.

 

 

.

(Visited 121 times, 1 visits today)
Bookmark permalink.

Kommentarer

  1. det ser lækkert ud men I bruger kun svinekød, hvorfor ikke ½ af hver Okse og svinekød ?
    Med venlig hilsen
    Bjarne

    • Som vi jo “snakkede” om på Facebook, så kan man lave frikadeller på rigtig mange måder 🙂 Jeg bruger altid det kød som jeg nu engang har. Denne gang blev det til ren svinekød. Men rigtige frikadeller, som min mor og mormor lavede var altid med halv kalv og halv svinekød.
      I denne opskrift spiller det ikke den store rolle. Du kan bruge alt slags hakket kød. Det kunne selv være lækkert med hakket kyllingkød. Om du bruger 100% svinekød eller blander det med kalvekød er nok bare en smags sag.
      Jeg ved at du har skrevet forkert med oksekød, for der blev vi vist enige om at det bliver alt for hårdt til frikadeller 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Annonce

    Annonce