• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
      Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
    • Bacontønder
      Bacontønder
    • American spareribs 3-2-1
      American spareribs 3-2-1
    • Baileydrømme
      Baileydrømme

Gemista – Fyldte tomater

En ret jeg ser frem til hver sommer, når der kommer store lækre tomater i butikkerne er, fyldte tomater. Det smager ubeskrivelig godt og minder mig i den grad om Grækenland, sol og varme. Når vi er i Grækenland, så skal jeg altid have denne ret, som noget af det første 😉 Og den kan selvfølgelig også laves på grillen 🙂

Men det skal være de rigtige fyldte tomater. Dem uden kød. Dem der smager af mynte og tomater 🙂 Jeg kan ikke fordrage dem med kød i. Så forhøre mig altid, når vi spiser ude, om det er med eller uden kød. Husker et år hvor vi var på Kreta. Der kunne vi kun få dem med kød i og det lykkes mig slet ikke at finde den rigtige udgave mens vi var der. Så man kan måske udlede, at de fleste turister bedst kan lide dem med kød. Nå, men jeg laver dem som sagt uden kød og får så til gengæld kød til 😉 Her har jeg lavet dejlige lækre souvlakispyd, som jo også er græsk mad. Og vi fik også tzatziki til 🙂

Gemista betyder fyldte grøntsager. Ofte laver grækerne nemlig en blanding af fyldte tomater, peberfrugter og nogle gange squash og aubergine. Det smager skønt det hele 😉 Hver græske husmoder har sin egen opskrift på fyldte grøntsager. Nogle er med kød, andre uden kød, og der kan være hakket tomater i og andre krydderier. Men det her er min udgave 😉

 

Undervejs på grillen

De dejlige souvlakispyd lige klart til at blive grillet.

Og de endte med at se sådanne her ud 🙂Værsgo´ Så er der serveret. Dejlige fyldte tomater, græske kartofler, tzatziki og souvlaki. Mere græsk bliver det næppe 🙂

(Visited 361 times, 2 visits today)
Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *