• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
   Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
  • Bacontønder
   Bacontønder
  • American spareribs 3-2-1
   American spareribs 3-2-1
  • Baileydrømme
   Baileydrømme

Glædelig jul fra os og massere af forslag til julemiddagen. Ikke mindst – Sådan får du sprøde svær.

Som vi har vist gennem december, så kan al julemaden laves på grillen 🙂 Det er selvfølgelig et valg man tager, men vi mener at det giver lige den ekstra finesse 😉 Vi er som regel meget traditionelle lige omkring jul her i huset. Ingen skal rører ved min juleand. Den hold holdning havde jeg i mange år, men jeg må indrømme at jeg har ændret lidt mening her de sidste år.

Jeg vil stadigvæk have min juleand, rødkål, brunede og hvide kartofler, samt sauce (gerne sovs denne aften). Men faktisk har jeg fundet ud af hvor meget man kan lege med tilberedningsmetoderne, smagene og virkelig få ekstra dimensioner frem i sine madoplevelser. Bare ved at ændre nogle små ting. F.eks er jeg vild med en langtidsgrillet and, tilberedt i stegsoen, med abrikoser, kanel og andre krydderier. Det er milevidt fra den klassiske juleand og dog smager det faktisk mere af jul. Så engang imellem kan man optimere 🙂

I år skal vi selv have netop sådanne en lækker and, der skal stå og simre det meste af dagen. Det er en fritgående and på 4400 g, som jeg har købt. Vi skal også have en lækkert stykke flæskesteg. Det er Iberico French Rack – det vinder ganske enkelt på smagen. Vi skal så  have helt klassisk tilbehør til 🙂 Men vi har valgt at lægge lidt flere penge på kødfronten i år. Det er virkelig en dag hvor man får hvad man betaler for. Pris og kvalitet hænger sammen og her vil vi ikke gå på kompromis (i år).

Og så vil vi gerne benytte chancen til at ønske jer alle en rigtig glædelig jul. Vi håber I får en rigtig dejlig aften i familien varmen favntag. Må alle jeres ønsker blive opfyldt 🙂 Vi ses efter jul.

Glædelig jul

 

Krydret and med abrikosglaseret kartofler
Det lyder måske lidt alternativt, men jeg lover at stegen er super perfekt og den bedste udgave af en and, man kan lave. Den er så fuld af smag og mør. Det er denne fremgangsmåde vores and skal steges efter juleaften 😉 Krydret and med abrikosglaseret kartofler. Vi har her fået lidt anderledens kartofler til, men man kan jo bare kører det helt traditionelle 😉

And i Römertofp
En virkelig lækker måde at tilberede sin and på, er ved stege den i en Römertopf (stegeso). Det giver en hel unik smag og den mest saftige and, du kan forestille dig. Saucen bliver også fantastisk. Det er klart min ynglings måde at tilberede and på. Det bliver virkelig intens og mørt. And med abrikoser i Römertofp. Her har jeg brugt abrikoser og ikke svesker. Der er også brugt lidt lækre krydderier. En super god opskrift på and 😉

Grillet and med rosmarin/appelsin og lækre rosenkugler
And kan laves på mange måder. Her er den tilberedt på rotisseriet og har en lækker frisk smag. Den er uden det klassiske tilbehør, men det kan man jo frit lave. Ellers kan rosenkuglerne varmt anbefales 😉 Grillet and med rosmarin/appelsin og rosenkugler

Flæskesteg og tips til sprøde svær
Det er oplagt at tilberede flæskestegen på grillen. Den bliver ekstra lækker, med den røget smag og det er ingen sag at lave sprøde svær. Se her hvordan du gør. Flæskesteg på rotisseriet er ingen sag.

Flæskesteg med æblefyld
Vil du bevæge dig lidt væk fra den helt traditionelle flæsesteg, men alligevel holde dig på måtten 😉 Så prøv denne virkelig gode udgave med lidt æblefyldt. Det giver en rigtig saftig steg, med god smag. Flæskesteg med æblefyld. Stegen imponere og smager rigtig godt.

 

Iberico French Rack
En lidt alternativ flæskesteg Iberico French Rack Det er en steg fra iberiske sortfodssvin, der vokser op på friland og hovedsagelig lever af agern fra egetræer. Det gør at kødet smager let af nødder og indeholder høje mængder af mættet olie (som bla. virker godt på kolesteroltallet). Så kødet er sundt og meget mættende. Det har en lidt sød, blød og fyldig smag. Kødet er så mørt, at du ikke behøver en kniv. Virkelig et fantastisk stykke kød. Vi kunne godt finde på at skifte den traditionellem flæskesteg ud med denne juleaften. Og det siger ikke så lidt 😉 Ren luksus og velvære 🙂

Ribbenssteg
Der er nok ikke så mange der spiser ribbenssteg på selve juleaften, men måske til julefrokosten? Vi skal helt klart have denne lækre langtidsstegt svinebryst med indiske undertoner med på julebordet. Det er hyggeligt at de er skåret ud som små stege og skønt med en lidt anderledens smag.

Pulled Ribbenssteg
Du kan også prøve den lækre Pulled ribbenssteg der er i julehumør. Den er virkelig fantastisk. Smager af jul og er mør så engle synger. Et sandt hit på julebordet.

Glaseret skinke
Skinke er en herlig spise, mange får det i juledagene, med grønlangkål eller spinat til. Min farmor lavede det altid 1. juledag når hun samlede hele familien.  Og det er rart at komme lidt væk fra julemaden. Jeg laver det dog ofte gennem året, da vi virkelig godt kan lide det og det bliver ekstra lækkert på grillen. Glaseret grillet skinke på Rotisseriet.

Røget andebryst
Jeg vil lige nævne denne helt vildt lækre ret. Nemlig røget andebryst. Det er virkelig et hit på julefrokostbordet. En lidt speciel ting, der er virkelig nemt at lave. Og det er jo sjovt at sætte lidt andet på bordet og imponerer lidt 😉

Varmrøget laks
Ja, den hører jo også til julefrokostbordet. Og vil uden tvivl være et hit. Mums, det er godt. Varmrøget laks er en af vores familiefavoritter.

Brunede kartofler
Ja, selv de brunede kartofler kan tilberedes på grillen. Det er nemt og lækkert. Igen smager alt jo bare bedre, når det er tilberedt på grillen 😉 Måske tror det at det er svært at lave de brunede kartofler på grillen, men det er det slet ikke. Se med her.

Rødkål
Vi kan godt lide en hjemmelavet lidt krydret rødkål. Det smager så meget bedre end dem man køber på glas. Og det tager ingen tid at lave. Prøv vores krydret rødkål med kanel og anis.

Kartofler

Vaniljekranse
Selv det søde kan laves på grillen 😉 Her har vi lavet vaniljekranse, der er knasende sprøde og lækre

Æbleringe
Du må også prøve vores æbleringe. De smager så godt og er virkelig værd at lave. Du vil helt sikkert blive ganske værdsat hvis du serverer disse æbleringe og en kop varm the/kaffe.

Ønskesedlen
Er der nu nogen der endnu ikke har fået købt din gave og spørg til nogle gode julegaveønsker, så giv dem denne liste 😉 Vores julegaveønskeseddel er fyldt med lækkerier til og omkring grillen.

 

Så skulle vi gerne være igennem den værste julekrise 😉 Vi har givet dig alle opskrifterne på en helt perfekt grill jul og vi kan nu læne os tilbage og nyde familielivet, ligesom vi håber I kan 😉

 

Glædelig jul

 

 

 

(Visited 179 times, 1 visits today)
Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *