• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
   Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
  • Bacontønder
   Bacontønder
  • American spareribs 3-2-1
   American spareribs 3-2-1
  • Baileydrømme
   Baileydrømme

Græsk inspireret retter

Savner du ferie, sol og varme? Er du lige hjemvendt fra Grækenland eller længes du bare efter ferie og vil drømme dig langt væk? Så prøv at se her, hvad vi har samlet til dig. En lang række af lækre græske retter. Der er både forretter, tilbehør og hovedretter. Selvfølgelig er al tilberedningen udført på grillen.

Tag med på denne kulinariske Grækenlandsrejse 🙂 Græsk mad er bare sommer sol og varme…………… Du finder link til alle opskrifterne under hvert billede.

 

Græsk inspireret retter

 

Græsk salat
En virkelig klassisk ret, som man spiser til alle måltider 🙂 Frisk lækker Græsk salat med friske solmodne tomater og lækker fetaost.

 

Græske bønner
Uh, det er også virkelig et hit for mig. Faktisk kunne jeg bare bestille forretter og spise dem 😉 Disse bønner er lavet i en skøn tomatsauce, som bla. er smagt til med kanel. Kender du det ikke, så kan jeg virkelig anbefale det.

Saganaki
En af mine favorit retter er helt sikkert Saganaki. Elsker bare den varme bagte feta 🙂 Perfekt til grillen.

 

Moussaka
Mange kender den lækre græske moussaka. Det er en billig og forholdsvis nem ret. Her er den helt igennem hjemmelavet og med den lækre ostesauce på toppen.

Gyros
En af de mere berømte retter er jo helt sikkert Gyros. Og det er nemt at lave selv. Det smager skønt og du kan lave Gyros Pita af det. Se i indlægget hvordan du laver begge dele. Både Gyros og de lækre græske gyros pita.

Græske spinattærter
De er så nemme at lave og er virkelig lækre. Sprøde og fulde af sommersmag. Nyd de små spinattærter som snack eller som tilbehør.

Souvlaki
Lækre græske grillspyd. De kan laves med alle slags kød. Her er det svinekød. Men må indrømme at min favorit er sværdfisksouvlaki. Mums det er godt. Disse kan så gøre det, når man ikke lige har sværdfisk;)

 

Græske lammeculotter
Lam får man ofte i Grækenland og jeg elsker det. Prøv denne udgave her med møre lammeculotter.

Stifado
En af de bedste græske retter som jeg kender. Min kone lavede det til mig for første gang få dage efter vi mødte hinanden og siden har jeg været solgt – både til konen og stifado 😉

Keftedes – græske kødboller
Dem er jeg vilde med og vi får det faktisk ofte. Jeg laver dem gerne ude på grillen, men det bestemmer man jo selv 😉 Se opskriften på verdens bedste tomatsauce og de lækre keftedes.

Græsk inspireret simreret
En super lækker ret med de klassiske græske grøntsager. Se hvad der ellers er i af lækkerier lige her.

Tzatziki
Alle kender Tzatziki og med god grund. Det smager bare lækkert og jeg synes især at den passer perfekt som dip til diverse grillet kødstykker. Kylling, koteletter, bøffer, pølser, lammekoteletter osv.

Skordalia
Lad os slutte af med en lidt mere ukendt forret/dip. Den hedder Skordalia og er intet mindre end fantastisk 😉 Det er en lækker dip, der er lavet af kartofler, hvidløg og olieven olie. Man skal kunne lide oliven olie. Den spises enten til kød eller som forret med lækkert brød.

(Visited 1.522 times, 1 visits today)
Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *