Det er faktisk første gang at jeg stifter bekendtskab med havtaske kæber. Det er et lidt sjovt stykke fisk. Meget fast i det. Jeg valgte at lave det som en lille forretshapser 😉 Klassisk med spinat og lidt lækkert stegt parmaskinke. Selve fisken stegte jeg på saltplanken 🙂
Vi er faktisk ved at blive ret glade for saltplanken. Vi eksperimentere stadigvæk og kommer med en anmeldelse på et tidspunkt. Men det giver en hel unik spændende smag til kød og fisk 🙂
Saltstegt havtaske kæber
med sprødstegt parmaskinke
-2 personer
2 stk. havtaske kæber
500 g helbladet spinat
1 dl. fløde
2 tsk. maizena
2 spsk. sukker
salt og peber
2 skiver parmaskinke
lidt olie
Varm saltplanken langsomt op (ca. 30 minutter). Puds havtaskekæberne og tør dem med køkkenrulle. Vend havtaske kæberne i lidt olie. Når saltplanken er varm nok, lægges kæberne på og steges 3-4 minutter på hver side. Lad dem hvile i 10-15 minutter.
Kom spinaten i en lille gryde (hvis du bruger frost spinat, så husk at trykke vandet ud). Rør fløden med maizena og hæld det i spinaten. Tilsæt sukker, salt og peber. Kog det igennem i et par minutter til spinaten er tyk. Smag til. Skær parmaskinken i mindre stykker og steg dem på en pande. Anret fisken oven på spinaten og top med parmaskinken.
Grillvenner.dk
De rå kæber, er et rigtig flot stykke fisk
Stegt på saltplanken
Det lækre færdige resultat.
Seneste kommentarer