Dejlige luftige hvidløgsbrød, med en saftig krumme. Det lyder da meget lækkert, ikk´? Vi er vilde med denne lækre udgave af hvidløgsbrød. De er sjove at lave og faktisk ikke besværlige. Når de ligger i muffins forme, løber fyldet ikke ud i grillen (eller ovnen) og det er smart 😉
Man kan sagtens komme mere eller andet fyld i dem. Jeg har f.eks også lavet en udgave med oliven olie og krydderurter. De blev også gode 🙂 Men denne helt hvide udgave med ost og smør er bare favoritten 😉 De smager skønt til en gryderet eller til grillmaden.
Børnene har været med til at bage dem, så de er lidt uens af udseende, men vi hyggede os 😉
-24 stk. Fyld Udblød gæren i det lune vand. Tilsæt olie, salt og honning. Derefter tilsættes melet. Hold lidt af melet tilbage, så dejen ikke bliver for ting. Ælt dejen godt igennem. Den må ikke klæbe, men må heller ikke få for meget mel 🙂 Kom et fugtigt klæde over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time. Del dejen i to. Hver del rulles ud til en firkant. Dejen skal være ca. 0,5 cm tyk. Fordel 1/2 delen af fyldet på den ene halvdel af dejen. Fold den anden del over (se evt. billede). Tryk det lidt sammen. Skær 12 tynde strimler (se billede). Sno hver strimmel og fold dem sammen som vist på billedet. Læg hver “snegl” i en muffins form. Gentag det hele med den anden halv del af dejen. Lad sneglene hæve i 1-2 timer. Pensel sneglene med sammenpisket æg. Bag sneglene på grillen (indirekte) ved ca. 220 i ca. 10 minutter. Serveres lune.Hvidløgsbrød med ost
4 dl. lunkent vand
25 g gær
1 tsk. salt
1 spsk. honning
3 spsk. olie
4 dl. hvedemel tipo 00
ca. 7 dl. manitoba mel
75 g smør
2 fed hvidløg
lidt persille
100 g. revet ost
æg til pensling
Kan du lide opskriften?
Så like os på FaceBook og se hver gang vi poster nye spændende opskrifter
Rul dejen og læg fyldet på den ene halv del
Fold den halvdel der ikke har fyld over den anden halvdel med fyld. Skær dejen i tynde strimler
Efter ca. 10 minutter på grillen har du flotte hvidløgsbrød
De har en lækker luftig krumme og smager fantastisk
Seneste kommentarer