• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
   Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
  • Bacontønder
   Bacontønder
  • American spareribs 3-2-1
   American spareribs 3-2-1
  • Baileydrømme
   Baileydrømme

Internationale Bacon day og en fantastisk Bacon og kartoffelrulle

I dag er det international Bacon dag. Det plejer altid at være d. 1. september. Men i år er jeg lidt i tvivl, nogen påstår at det først er i morgen. Men under alle omstændigheder, så får I min hyldest til bacon i dag 🙂 Med en fantastisk Bacon og kartoffelrulle. Et virkelig hit her i huset. Selve dagen har set frem til og fejret, de sidste mange år. Og i år er det selvfølgelig også en vigtig ting for mig.

Ligegyldigt hvor dårlig jeg har haft det og hvor nedlagt jeg har været af kemo, så har jeg arbejdet på denne opskrift i ca. 1 mdr. Den skulle være færdig til Bacon dagen 🙂 Hvorfor er det så hårdt at lave en opskrift, tænker nogen måske. Det er det jo normalt heller ikke. Men jeg har ikke kunne stå op i mere end et par minutter af gangen, jeg falder i søvn stående,  har smerter, så det basker, kvalme og  migræne. Så jeg er stolt af at jeg trods alt er blevet færdig 😉

Hvis vi så skal holde os til opskriften og den fuldstændig lækre Bacon kartoffelrulle, så er det som sagt en jeg har arbejdet meget på. Den har krævet en del forsøg, fordi den nemt smatter ud. Men så fandt jeg tricket. Store skiver helt tynde kartofler, rulles lige under bacon og giver støtte. Det handler også om størrelsen. I denne udgave lavede jeg 2 stk. Men de blev hurtig delt til 4 stykker, da de er alt for svære at vende. Når de skæres skal der en skarp kniv til.

Smagen er fantastisk. Super tilbehør til en god bøf, kylling eller måske noget lækkert svinekød. Der er godt med smag i den, så kødet må ikke være for mildt. Vi fik det med en super mør Ribeye og en skål frisk salat. Det var fantastisk.

Små tips til at det bliver vellykket.
Til at starte med, så er der til ca. 6 personer hvis man spiser godt 😉 Jeg har erfaret at det er bedst at lave 4 ruller. Så er de meget nemmere at stå med. Lad dem stege godt og få stegeflade, før du vender dem. De bliver bløde og sådan er det. Man kan evt. lade dem køle af, skære dem i skiver og anrette dem på et fad. Så kan man varme fadet med skiverne, når gæsterne kommer. Så har man flotte skiver bacon og kartofferulle at servere. Lav ikke en almindelig kartoffelmos, men en der smager af noget. Det skal være en anden oplevelse end almindelig kartoffelmos. Så frem med krydderurterne og løgpulveret 🙂 Ellers er det bare at nyde (og virkelig nyde), dette års bidrag til den internationale bacon dag.

 

Indlægget er lavet i samarbejde med FruSpinat.dk

 

 

Her kan du se hvordan lagene opbygges. Først lægges bacon ud, så skiver af kartofler og til slut mosen.
Rullen rulles sammen og grilles

Jeg steger min på en jernpanden. Du kan også bruge en stegepande. Lad den stege godt før du vender den.
Rullen er noget skrøbelig.

 

Jeg skære dem i tykke skiver og servere dem sådan.

 

Helt tæt på kan man se både mosen, de revet kartofler, kartoffelskiverne, urterne og baconen.
Lækkert med lækkert på 😉

 

Flere Bacon opskrifter

Sidste år blev det til hele to lækre bacon opskrifter på den internationale bacon dag 🙂 Der fik I opskrifter på De lækre Mini Bacontoast og Ikke mindst opskriften på de fantasktiske Spicy sweet bacon med rød dip.  Begge opskrifter er bare gode 😉 Men især de små toast ligger højt på vores familiens hitliste 😉

 


De lækre Mini Bacontoast er jo egentlig bare en lækker ostetoast, der er pakket i bacon og tilført grillsauce.
Men for pokker det kan et eller andet 😉

Og så er der de  Spicy sweet bacon med rød dip. Det ser ikke så spændende ud,
men lur mig – der er en smagsoplevelse gemt til jer der 😉

 

Er du til flere bacon opskrifter og er lige så vild med det som mig, så kig bloggen igennem. Søg på bacon og opskrifterne vælter frem. For jeg tror ganske enkelt ikke at man kan grille uden bacon???Her har jeg samlet lidt af opskrifterne, for at hjælpe jer lidt på vej. Bacon, bacon, bacon. Der finder du bla. opskriften på bloggens største hit Bacontønder. Og jeg elsker dem. Sikke en fest dag i dag 🙂 Hvor jeg vil nyde bacon med god samvittighed, og nyde hver en bid 🙂

 

 

God Bacon dag til dig 🙂

(Visited 1.416 times, 3 visits today)
Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *