Kartofler er altid et hit og vi spiser det ofte her hjemme. De her er så nogle af favorit kartoflerne. De har en god smag, og er rigtig flotte at sætte på bordet. Man kan lave dem i stort set alle forme og så bare tilpasse tiden 🙂 De bliver altid flot modtaget af gæster.
Man kan så diskutere hvor sunde de er 😉 Men engang imellem går det nok. Hvis man sammenligner med en bagekartoffel, der kommer man jo massere af smør i, så det går nok 😉
Kartoffelring
350 g bacon i skiver
1 kilo bagekartofler
1 løg
1 dl. groft hakket persille
150 g. revet mozzarella
salt og peber
Skæl og skær kartoflerne i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern, så skiverne bliver helt tynde. Gør det samme med løget. Smør en randform og beklæd den med bacon. Lad gerne baconen ligge lidt ud over kanten. Læg kartoffelskiver og løgskiver i et lag. Drys med lidt peber og salt (pas på baconen er salt) og lidt finthakket persille. Drys lidt revet ost. Gentag til formen er fyldt. Tryk det godt sammen. Baconen foldes ind over formen (det kan ikke lukke sammen). Bag kartoffelgratinen på en 200 grader varm grill, i ca. 90 minutter. De er lang tid om at blive møre. Skær med en kniv, baconen fra kanterne og vend gratinen ud på et fad. Skæres i skiver og serveres.
Grillvenner.dk
Husk at følge os på Facebook, så får du besked hver gang vi poster nye spændende indlæg.
Elsker du også at grille så besøg gruppen
Grillopskrifter og inspiration.
Kom bacon godt rundt i hele formen
Riv kartoflerne
Læg lag af kartofler, ost, persille og løg
Vend den ud af formen og du har en flot rand, der bare ser lækker ud
Og sådan ser den ud, sammen med en okseculotte ;).
Seneste kommentarer