Lækre brød, med en fantastisk smag. Toppet med lækkerier. Det er bare lækkert. Jeg synes at det giver noget ekstra, når dejen er langtidshævet. Smagen bliver bare så lækker og brødet bliver mere luftigt. Det kan synes lidt besværligt, men det er egentlig bare planlægning 😉Vi bruger disse brød til at få spist en masse rester, både fra køleskabet og fryseren. Så de hedder også “stop madspilds brød” herhjemme 🙂 ofte har vi rester af en masse. Ost, pølser, skinke osv. Jeg kommer sådanne rester i fryseren til bedre tider. Det betyder også at vi har en masse rester der skal tømmes ud i engang imellem. Brødene her er geniale til det. Men man kan selvfølgelig også vælge kun at lave en eller to forskellige udgaver 🙂 Her hjælper alle til med pynten og det er faktisk ganske hyggeligt. Så ryger de på grillen og spises efterhånden som de bliver færdige. Der går altid lidt konkurrence i hvem der laver den bedste 😉
Jeg har skrevet eksempler i opskriften, til fyldet, men find det du kan lide. Måske er du noget helt andet som gedeost, figner, skimmeloste eller andet lækkert 🙂 Brødene kan selvfølgelig laves i ovnen. Så bager du dem bare ved så høj varme, som din ovn kan. F.eks 275 grader.
Under alle omstændigheder er brødene bare lækre og smager fantastisk. Det kan anbefales at de nydes til et godt glas vin eller en god øl 😉
Husk at du kan følge os på Facebook
og er du i øvrigt med i Grill Gruppen DK?
Langtidshævet fladbrød med topping
Opskrift af Grillvenner.dk
-8 stk.
5 dl. vand
10 g. gær
2 tsk. salt
2 spsk. raps olie
ca. 600 g. manitoba mel + ekstra til formning dagen efter
Topping – Hvad du har 😉 men det kunne være
1 kartoffel
1 pakke bacon
revet skinke
parmaskinke
pepperoni
revet ost
mozzarella (kugler)
løg
tomater
salat
basilikum
pizzasauce
olivenolie
Dagen før
Udblød gæren i lunkent vand, tilsæt salt og olie. Kom melet i lidt efter lidt. Dejen skal være en lille smule klistret. Rør dejen 10 minutter på røremaskinen. Kom mel i en skål, hæld dejen over i den. Dæk skålen med et vådt rent viskestykke og stil dejen til hævning, på køkkenbordet til dagen efter.
På dagen
Kom godt med mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud og del den i 8 stykker. Pas på ikke at trykke luften ud af dejen. Vend et stykke dej i mel og form det i hænderne til et aflagt fladt brød. Du skal bevare så meget luft i dejen som muligt 🙂 Læg brødet på et stykke bagepapir og gentag med alle brødene. Lad brødene hæve ca. 1 time før du kommer pynt på dem. Bages på en pizzasten (husk at varme dem op) på grillen ved 350 grader. De skal have ca. 12 minutter, alt efter hvor tykke du har lavet brødet og alt efter fyldet.
Eksempler på topping
1. Før bagning – pensles med olivenolie, drysses med hvidløg. Tynde skiver kartofler, salt, løg, mozzarella. Efter bagning toppes den lige med parmaskinke og basilikum
2. Før bagning. Den børnevenlige 😉 Pizzasauce, pepperoni, bacon, revet ost. Efter bagning kan man toppe med salat og tomater
3. Før bagning. Oliven olie, hvidløg, mozzarella, bacon. Efter bagning kan det toppes med salat og tomater
Tip
Brødene kan selvfølgelig også bages i en ovn. Gerne op på 275 grader.
Grillvenner.dk
Jeg laver mine brød helt flade, for de bobler godt op undervejs
Her er et par brød lige kommet på grillen
Her nybagte lækre fladbrød. Forrest er fyldet oliven olie, revet skinke, revet ost,
toppet med salat, tomater og basilikum. Bagerst er fyldet oliven olie, kartofler, bacon, løg, hvidløg
og mozzarella. Toppet med parmaskinke og basilikum.
Mit ynglings fladbrød (og ja, jeg er til kød). Oliven olie, hvidløg, kartofler, løg, bacon.
Toppet efter bagning med parmaskinke og basilikum
Velbekomme 🙂
Er der nogen speciel grund til at det er Manitoba-mel? Bliver de mere sprøde med det mel? Jeg skal spare på kulhydrater, ved du om der er flere kulhydrater i den mel end i alm. hvedemel? 🙂
Mvh. Birgitte.