I dag skal det fejres, at Grillvenner fylder 1 år. Og det gør vil selvfølgelig også med en lækker opskrift 🙂 Vi var så heldige at få fingre i noget så fantastisk som disse krondyr lårtunge. Og hold nu op for et lækkert måltid. Det er virkelig kød der er super lækkert.
Kødet smager mildt af vildt, er meget mørt og har en meget lækker smag. Vi var meget overrasket, over hvor godt det var. Vi er normalt ikke så glade for vildt, da det kan smage meget gennemtrængende. Men engang imellem er man heldig og det er vi bestemt med disse krondyr lårtunger. Der var intet at pudse af dem og kødet var så fint. Langt bedre end f.eks svinemørbrad. Er du nybegynder inden for vildt, så kan disse virkelig anbefales – eller hvis du bare ønsker noget helt fantastisk kød.
Har du husket at deltage i vores store Give A Way?
Eller se lige her – Give A Way
Krondyr lårtunge med rodfrugtschips og svampesauce
-4 personer
Krondyr lårtunge
3 stk. krondyr lårtunge (ca. 1 kilo)
salt og peber
2 dl. rødvin
olie
Rodfrugtschips
3 gulerødder gerne i forskellige farver
1 rødbede
1 pastinak
olie til stegning
salt
Sauce
marinade
smør
400 g. svampe
200 g. små løg
2 dl. bouillon (gerne vildt ellers okse)
salt og peber
evt. jævning
Pynt
persille
Krondyr lårtunge
Puds lårtungerne af hvis det er nødvendigt. Kom dem i en frysepose, sammen med rødvinen og læg dem i køleskabet i ca. et døgn. Tag dem op af marinaden (husk at gemme den). Gnid dem med salt og peber. Grill lårtungerne over direkte varme. De skal kun have et par minutter på hver side (4 sider). Bruger du stegetermometer skal du gå efter 60-65 grader i sluttemperatur. Lad lårtungerne hvile i 15-20 minutter inden du skær dem ud.
Chips
Skræl rodfrugterne og skær dem i helt tynde skiver på et mandolin jern. Læg rodfrugtskiverne til tørre på køkkenrulle. Varm olien i en gryde og steg chipsene lidt af gangen. Læg dem til tørre på sugende underlag. Drys med lidt salt.
Sauce
Rens svampene og løgene. Del løgene i halve og steg dem i smør, let på den flade side. Tag løgene af. Skær svampene i skiver og steg dem på panden. Tag dem af. Kom marinaden og bouillon på panden. Kog det lidt ind og smag til med salt og peber (tilsæt evt. lidt tyttebærsultetøj, hvis den er for sur – afhænger af vinen). Jævn evt. saucen, hvis du ønsker den tykkere.
Anret med sauce, tynde skiver lårtunge, svampe, løg og chips.
Grillvenner.dk
Så flot er kødet når det bliver skåret ud
Det fortjener et billede mere 😉
En lækker anretning med det smagfulde kød og skønne tilbehør. Og vi skal da ikke glemme den helt fantastisk sauce 😉
Mums
.
Seneste kommentarer