• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
   Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
  • Bacontønder
   Bacontønder
  • American spareribs 3-2-1
   American spareribs 3-2-1
  • Baileydrømme
   Baileydrømme

Landmann røgovn – Vi tester

For et par år siden kastede jeg mig ud i at røge. Jeg synes det virkede lidt uoverskueligt og kompliceret, men købte alligevel en røgovn 🙂  Valget faldt på en super lækker Landmann røgovn.  Hos Gasgrill.dk fik jeg at vide at den var super nem at samle. Det er en måske også for en handymann, og det var den også for mig. Det tog ca. 1 times tid, og var ikke så slemt 😉

 

1 stk. røgeovn der skal samles.

 

Og flot blev den.

Jeg synes at den er rigtig pæn og det virker nem at betjene. Planen er allerede at afprøve den dagen efter, med en gang pulled pork. Det er jo ligesom en ting man bare må lave. Det var min første omgang pulled pork, så det var noget spændende. Det er så blevet lavet rigtig mange gange siden 🙂

 

Fredag lavede jeg stegen klar og satte den i køleskabet.

Lørdag morgen vågnede jeg kl. 4 og listede mig ud i køkkenet uden at vække hele familien. Her greb jeg bakken med træflis (havde ligget i blød i vand natten over). Jeg havde valgt Hickory træflis. Nok mest fordi der ikke var andet, der hvor jeg var 😉 Jeg ville gerne have haft æble, men jeg må finde et sted hvor det har hele udvalget og ikke kun som sæsonvare.

Nå, bakken med flis blev sat i den nederste skuffe. Derefter greb jeg kameraet om halsen, og bakken med vand, samt kødet. Og det var nok lige i overkanten. Jeg fik hældt bakken med vand ned over kameraet og fik ødelagt det (ikke smart). Så måtte jeg finde reservekameraet frem 😉 Jeg satte vandet i den øverste skuffe og dernæst lagt kødet på. Så skulle ovnen tændes. Og det er jo heldigvis meget nemt.

 

Lørdag morgen kl. 4. Det hele er klart og der skal bare tændes.

Da det var første gang jeg skulle bruge ovnen, var jeg meget usikker på hvordan det hele skulle fungere. Skulle udluftningen stå helt åbent? Hvor høj skulle varmen stå osv. Jeg havde læst mig frem til at jeg skulle ramme 100-110 grader. Og  hold da op hvor jeg kæmpede. Jeg kunne simpelthen ikke få graderne langt nok ned. Nu skal vi huske at klokken var 4 om morgenen, jeg stod i nattøj, morgenhår og havde ikke fået min morgente endnu. Jeg bandede og svovlede indtil det endelig gik op for mig at termometret viste Fahrenheit. Celsius står med små bitte tal under (med det havde jeg slet ikke set uden mine briller). Tror nok lige at jeg følte mig temmelig dum der, og var glad for at der ikke var skjult kamera 😉 Da jeg havde fået styr på temperaturen (for det var super nemt, da jeg fandt ud af det), så smuttede jeg ind i seng igen 😉

Hele dagen gik vi og duftede til det lækre kød, der stod der i haven og hyggede sig. Jeg var klar til pulled pork allerede kl. 8 😉 Men vi ventede og ventede. Jeg var lidt i tvivl, om jeg skulle lægge mere træflis i skuffen, men valgte ikke at gøre det. Med røg har jeg det sådan at hellere for lidt end for meget. Og det passede perfekt til min smag. En let røget smag.

Endelig blev det tid til at tage kødet af. Jeg tog det med stegegaflen – men det kan man så ikke 😉 Det faldt helt skilt ad. Det kunne jeg så godt have tænkt mig til. Nå, men med hjælp fik jeg listede kødet over i et fad. Dækkede det af med sølvpapir og lod det stå i 20 minutter (så måtte vi bare have mad). Jeg trak det fra hinanden med to gafler og så blev der guffet. Nej, hvor var det lækkert. Mørt, fuld af smag og så den her let røget eftersmag som bare var helt fantastisk. Det var hele ventetiden værd.

 

Færdig (termometerne er der pga. det fjolleri jeg lavede i starten)

 

Ser det ikke bare for lækkert ud?

Jeg valgte denne gang at familien fik det lækre kød i en købt burgerbolle (ved det er for dårligt), men sådan blev det. Til gengæld fik vi lækker salat og guacamole til. En super lækker kombination. Den frisk smag af lime, var rigtig god til kødet. Se opskrifterne nederest i dette indlæg 🙂

Jeg må også hellere skrive at der er massere af kød. Vi spiste det i to dag, 4 mennesker og vi har stadigvæk en god potion liggende i fryseren 😉

Det var min første oplevelse med min Landmann røgeovn 🙂 En god oplevelse og jeg skal helt klart lege mere med min Landmann 😉 Det var slet ikke så farligt, som jeg havde fået gjort det til. Jeg har helt sikkert gjort en masse forkert og ikke efter bogen, men det er jeg ligeglad med. Det var det bedste pulled pork jeg har fået 🙂

Det er efterfølgende blevet til rigtig mange gode oplevelser med den røgeovn. Vi er virkelig glade for den. Der er en hel kategori her på bloggen med det. Vi mangler dog stadigvæk at lave vores eget bacon og i det hele taget at langttidsrøge. På en eller anden måde virker det bare uoverskueligt med hensyn til saltning, tørring osv. Men måske skulle jeg snart kaste mig ud i det 😉

For at samle lidt op på min oplevelse af Landmann røgovnen

Samle
Virkelig nem. Det tog kun en time.

Førstehåndsindtryk
Robust, solid, flot. (2 år efter er den stadigvæk pæn. Ikke rusten eller på anden måde grim).

Afprøvning
Meget nem at betjene, nem at finde ud af og massere af plads

Alt i alt
Rigtig god røgeovn

Så mange Grills giver vi
Vi giver grillen hele 5 Grills (ud af 5 mulige). Den er nem at samle og betjene. Og den er god til at holde varmen. Selv ved lav varme.

 

 

Vi har testet

ProduktLandmann røgeovn
Pris – 4995,00 kr. (lige nu i skrivende stund, på tilbud til 2850,00 kr. )
KøbtGasgrill.dk
Sværhedsgrad – 2
Grills – 5

Når vi vurdere, tester og anmelder.
Sværhedsgraden vurderes ud fra hvor svær det er at tilberede og på hvor lang tid det tager. Skalaen går fra 1-5. 1 er det letteste og 5 er det sværeste.
Grills er vores stjerner 😉 Det er ene og alene min smag (ofte også min familiens) der bestemmer her. Skalaen går fra 1-5. hvor 1 er dårligst og 5 er super duper 😉

 

Pulled pork i en almindelig grov burgerbolle

Her er opskriften på min Pulled Pork

 

Delvist sponsoreret indlæg

 

 

(Visited 556 times, 1 visits today)
Bookmark permalink.

Kommentarer

 1. Tusinde tak for testen. Jeg har lige købt Landmann rygeovnen og den er netop i dag kommet med posten. Glæder mig til at gå igang – sommerferien er jo ikke slut endnu. Endnu engang tak.

  • Hej Troels
   Da jeg selv overvejer at anskaffe mig en Landmann rygeovn vil jeg lige høre om du har prøvet en koldrøgning …. og om det er noget der virker i forhold til temperatur

   • Hej Finn
    Jeg hedder nu Robert 😉 Ja, jeg har prøvet at koldryge i ovnen. Den holder temperaturen rigtig godt. Jeg er stadigvæk godt tilfreds med ovnen, da den opfylder det vi har brug for 🙂 Vi bruger den dog ikke så ofte i denne tid, men den er dejlig at have, til de ryge projekter som vi nu engang imellem kaster os ud i. Laver jævnligt pulled pork i den 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *