• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
      Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
    • Bacontønder
      Bacontønder
    • American spareribs 3-2-1
      American spareribs 3-2-1
    • Baileydrømme
      Baileydrømme

Langtidsgrillet farseret kalkun

Uhm, den blev god 😉 Langtids grillet kalkun, fyldt med en skøn fars og serveret med alt det bedste tilbehør. Perfekt til jul, thanksgiving og bare til at nyde 🙂

Jeg må indrømme at jeg i år, bare har købt en kalkun til ca. 200 kr. i Føtex. Sådan en af dem fra frost. Gad vide om man må skrive det på en blog 😉 Men det er altså sandheden. Vi havde ikke lige 5-600 kr. til kalkun. Den kalkun jeg købte vejede 4600 g. Så det var ikke en kæmpe kalkun, men stadigvæk en med meget kød på. Vi var 4 personer og havde middag til 3 dage og så endda lidt rest til en frokost.

Selvom vi ofte får kalkun, så er det aldrig helstegt. Vi får kalkunbryst i alle mulige afskygninger, men helstegt kalkun er noget helt andet. Det har en fantastisk smag og er på ingen måde så fedt at spise som and og gås. Og lidt mere spændende end flæskesteg. Jeg holder meget af at spise kalkun juleaften 🙂

Saucen er vigtig, især juleaften. Der skal være nok og den skal smage ekstra godt – det synes jeg 😉 Derfor laver jeg altid fond i løbet af november, som jeg har klar til juleaften. Så er jeg sikker på at der er sauce nok og at smagen er i orden. Du kan se her, hvordan du kan lave din egen fond til verdens bedste sauce. Jeg brugte så fond og ikke bouillon i denne opskrift.  Men har man ikke fået lavet fond, så kan man bruge andebouillon eller kyllingebouillon.

Opskriften kan selvfølgelig laves i ovnen også. Så følger du bare de temperaturer og tider der står i opskriften. Det er det samme. Der bruger jeg bare almindelig ovn først og så varmluft i de sidste 30 minutter (225 grader).

 

Kom smørret ind under skindet. Brug en ske, så du ikke laver hul i skindet.

Grill kalkunen

 

Så er stegen færdig. Med alt det klassiske tilbehør. Hvide og brunede kartofler, hjemmelavet rødkål og selvfølgelig en lækker sauce.

Så skær vi ud. Lækkert med lækkert på 😉

Her behøves vist ingen ord

Julemiddagen er reddet igen i år 😉

 

 

 

 

(Visited 146 times, 1 visits today)
Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *