Bare overskriften på dette indlæg, fortæller jo at det bliver lækkert 😉 Kartofler marineret i øl, det er bare for godt. Og nok de bedste bagte kartofler jeg har fået i mit liv 🙂 Jeg var faktisk lidt i tvivl om kartoflerne kunne tage smag fra øl, når de bare var rå – men det kan de. De havde en hel fantastisk mild smag af øl og smagte bare godt. Vi fik dem med creme fraiche og bacon, til et par bøffer.
Jeg bruge bare en almindelig Tuborg classic, men tænker at her kunne man bestemt også udforske lidt om andet øl, giver en anden smag. Tænker det er bedst med en lidt mørk fyldig øl. Hvis I laver en god version, så skriv endelig
Det her er ikke en egentlig opskrift, for det er det alt for nemt til. Men du skal bruge følgende
Øl bagte kartofler
Bagekartofler
øl
salt
oliven olie
Skyl og rens kartoflerne godt. Skær en kile (se billedet) i hver kartoffel. Tør kartoflerne og læg dem i en frysepose. Hæld øllen over og læg posen i et fad. Kom fadet i køleskabet i 12-24 timer. Vend gerne posen nogle gange. Tag kartoflerne ud. Læg dem enkelvis på et stykke sølvpapir. Drys lidt salt i kilen og hæld lidt oliven olie ved. Luk sølvpapiret godt fast om hver kartoffel. Læg dem i et fad og læg dem på grillen ved ca. 200 grader i ca. en time (alt efter størrelsen på kartoflerne). Serveres f.eks med creme fraiche rørt med hvidløg og bacon.
Grillvenner.dk
.
Seneste kommentarer