• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
      Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
    • Bacontønder
      Bacontønder
    • American spareribs 3-2-1
      American spareribs 3-2-1
    • Baileydrømme
      Baileydrømme

Pulled chicken

Den absolut lækreste kylling jeg nogensinde har sat tænderne i og jeg har spist mange kyllinger 😉 Jeg har i weekenden leget lidt med Pulled chicken. Det blev klart denne udgave der vandt. Den var simpelthen så fantastisk mør og saftig, at jeg overvejer altid at lave kylling på denne måde fremover 🙂

En ting skal man gøre sig klart, når man laver pulled chicken. Man får ingen bark som ved pulled pork. Jeg lader skindet siddet på kyllingen og det bliver også sprødt, men ikke som parken på pulled pork. Men det er også kødet vi går efter 😉 Krydderier er jo en smagssag og det styre man selv, men den udgave som jeg har lavet her, er mild og lækker. Det er nemt at skue op for krydderierne hvis det er det man har lyst til 🙂

Tilberedningstiden var lidt svær at finde frem til. Det var to meget små kyllinger. De fleste steder fandt jeg frem til at kernetemperaturen skulle være 72, men da vores kyllinger var på det, synes jeg ikke de så færdige ud. Så vi endte på 80 grader, før jeg tog dem af. Det passede perfekt. Det tog 2 1/2 timer. Husk at bruger du større kyllinger, så skal de have længere tid.

Kyllingerne blev tilberedt på vores Outdoorchef Geneva og jeg brugte en røgboks til æbleflisen. Det fungerede super fint. Jeg måtte lige have lidt ekstra varme på i starten for at få flisen til at ryge 🙂

Jeg valgte at sætte en skål vand på grillen, samtidig med at kyllingerne lå på grillen. Det gør jeg også ved Pulled pork, for at give endnu mere fugt. Jeg tror det fungerede. Jeg valgte at røge to kyllinger, da det jo er mere energibesparende. Og det er så lækkert at man sagtens kan spise det, flere dage i træk 😉 På dag fik vi lækre taco, salat og guacamole til. Det var rigtigt godt. Dag to fik vi sliders (den opskrift får I også snart). De var også gode. Og så var der faktisk mere tilbage. Det er kommet en tur i fryseren, og jeg skal nok finde på noget at bruge det til 😉

Pulled chicken er en god og spændende afløser til Pulled pork. Det virker mere let i det (men er det nok slet ikke kaloriemæssigt), og jeg er virkelig positivt overrasket over smagen. Det var meget, meget lækkert. Jeg er dog ked af at billederne ikke kan vise hvor saftig kyllingen rent faktisk er. Det vælter rundt i saft og marinaden har virkelig gjort sit arbejde her 🙂

 

Mariner kyllingerne godt. Bare brug hele smørblandingen 😉

Gnid godt med paprika og salt

Jeg lagde kyllingerne i en cirkel på grillen

Jeg satte en skål vand med under hele tilberedningstiden. Sjovt som vandet også tog røgfarve.

Og så er der røget færdigt

Lækker flot pulle chicken

Så trækker vi kyllingen 🙂 Og her er det så ærgerligt at billederne ikke viser hvor saftigt det er. Det væltede ud med saft og var næsten ikke til at pille fra hinanden pga. fedteri 😉

Og så topper vi med en lækker barbeque sauce.

Lækkert fad med Pulled chicken

Godt blandet med Barbecuesaucen

Og så ender vi ud i super lækre Tacos med pulled chicken, salat og guacamole. Mums, for en lækker middag.

 

 

 

 

(Visited 500 times, 1 visits today)
Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *