Mine børn, kalder de her kartofler, for verdens bedste kartofler – og jeg giver dem ret;) Jeg husker kun bacontønderne, som værende ligeværdige med den er fantastiske kartofler. Det er sprøde på toppen, bløde i bunden og smager bare helt vidunderligt 😉 De er måske ikke så smukke, men passer helt perfekt til det rustikke grillet kød 😉
De kan laves uden hvidløg, men er afgjort bedst med 😉 Jeg har lavet dem både på grillen og i ovnen og de bliver lige lækre. Alt efter hvad man er til. Man kan også potions anrette dem på små pander eller små skål. Alt efter hvad man nu lige lyster. Kartoflerne mætter meget, da der er så dejligt meget smør til, så vi har til to dage – 4 personer.
Disse kartofler er meget nemme at lave og super til stort set alt kød. Vi har fået dem til både kylling-, okse-, kalve- og svinekød. Hvis man nu vil friske kartoflerne ekstra op, så kan man lægge små baconstykker over kartoflerne fra starten af. Den tilsætter lidt ekstra sprødt og selvfølgelig den lækre baconsmag 😉
Husk at like os på Facebook.
Så får du besked hver gang vi poster nye spændende opskrifter og indlæg.
Rustikke Hvidløgskartofler
1,5 kg. kartofler
4 løg
2-4 fed hvidløg
150 g smør
salt
50 g. revet mozzarella ost
Sæt en smedejernspande over grillen (eller ovnfast fad) og lad den blive godt varm (ca. 15 minutter). Smelt smørret ved svag varme (det skal ikke blive brunt) i en lille gryde. Snit løgene groft og hæld det i smørret sammen med presset hvidløg. Lad det stå og snurre (meget svag varme), mens du ordner kartoflerne. Kartoflerne skrælles hvis du vil det, ellers kan du også bruge dem med skræl og bare vaske dem godt.
Læg kartoflerne på panden (eller i fadet) så de står tæt. Skær kartoflerne i skiver (helt igennem), i tykke skiver. Hver kartoffel skæres i 4-6 skiver, alt efter størrelse, mens de ligger på panden. Kartoflerne skal stadigvæk være samlet (derfor skal de stå tæt). Hæld det smeltet hvidløgssmør (samt løgene) over. Fordel det godt over kartoflerne. Drys med salt. Grill kartoflerne på grillen (indirekte) i ca. 30 minutter ved 200 grader (pas på med undervarmen). Tag panden (fadet) af grillen og kom revet ost over. Grill kartoflerne videre i 15-30 minutter, til de er møre og gyldne.
Tip.
Disse lækre kartofler kan også laves i ovnen. Du følger bare samme fremgangsmåde som ved grillen 🙂 Det vil sige 200 grader varmluft. 30 minutter uden ost. Og dernæst 15-30 minutter med osten på.
Grillvenner.dk
De rå kartofler overhældt med smør, løg og hvidløg
En tur på grillen
Færdige og lækre
Lige til at spise 😉
Serveret her med en flanksteak med glaseret løg
Seneste kommentarer