• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
      Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
    • Bacontønder
      Bacontønder
    • American spareribs 3-2-1
      American spareribs 3-2-1
    • Baileydrømme
      Baileydrømme

Saganaki

Når man rejser i Grækenland støder man ofte på en forret der hedder saganaki. Det lyder jo ikke helt græsk, men det er det. Saganaki er faktisk navnet på en lille pande med to håndtag, som retten laves i. Det laves i et utal af udgaver. Hver husmoder har sin egen version og det gør det jo svært at gengive 😉

Jeg har ofte fået saganaki i en version som denne. Smeltet ost med grøntsager og det er den jeg bedst kan lide.  Man spiser det med lækkert brød til 🙂 Og retten kan laves på grillen. Det er en helt fantastisk forret, som er nem at lave. Smagene og duftene er helt fantastisk. Man kan også spise den som tilbehør til hovedretten.

Hvis du vil varierer saganaki, kan du prøve at lave det med rejer eller muslinger. Du kan bruge oste der bliver bløde ved opvarmning. Jeg bruger gerne fårefeta eller halloumi. Det synes jeg bliver bedst 🙂 Jeg ved der står oliven i opskriften, men de er ikke med på billedet 😉 Grunden er at ingen i vores familie spiser dem 😉 Men de høre med i en klassisk saganaki 🙂

Desværre har jeg ikke en ægte saganaki pande, men det står hørt på ønskesedlen 🙂 Og en oplagt gave til mig selv, når vi skal til Grækenland næste gang 🙂

 

Lige taget af grillen 🙂

(Visited 463 times, 1 visits today)
Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Annonce

    Annonce