• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
      Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
    • Bacontønder
      Bacontønder
    • American spareribs 3-2-1
      American spareribs 3-2-1
    • Baileydrømme
      Baileydrømme

Stegt flæsk med persillesauce – stegt på grillen

Det er jo tirsdag 😉 Stegt flæsk med kartofler og persillesauce. Er en af vinder retterne her i hjemmet. Det er også Danmarks nationalret 😉 Alle har vi vores egen udgave og sådan skal det være. Her prøvede vi dog noget nyt. Det var meget tykke skiver flæsk, som blev tilberedt på en god gammeldags måde. Og det gjorde virkelig underværker. Det bedste flæsk jeg nogensinde har fået.

Jeg havde købt en stor ribbenssteg, som jeg delte i tre stykker. Så har vi glæde af det i et stykke tid 😉 Jeg skar 10 tykke skiver af til os 4 og det var rigeligt. Hvert stykke var ca. 2 cm tykke.

Vi har de sidste år tilberedt vores stegte flæsk i kurven på rositteriet. Ganske enkelt fordi det bliver super sprødt og virkelig godt. Vi kalder det  Rundtosset flæsk. Det fungere perfekt. Til kurven bruger vi altid de købte skiver flæsk, som man køber i supermarked. De er som regel meget tynde. Nu stod jeg jo med nogle meget tykke skiver flæsk og kunne ærlig talt ikke lige forestille mig, at komme dem i kurven. Jeg fik lyst til at prøve den gode gamle tilberedningsmetode – stegning 😉 Det giver jo noget andet til flæsket. Det får nemlig lov til at ligge og hygge sig i sin egen saft og karamelliseret så smukt. Det blev intet mindre end fantastisk. Havde helt glemt at flæsk kunne smage på denne måde. Det var bestemt ikke sidste gang, at jeg tilbereder flæsk på denne måde. Når man nu har tykke flotte skiver flæsk, så er det her en super fremgangsmåde.

Noget andet er også, at jeg følte lidt at jeg vendte tilbage til rødderne 😉 Der var ingen ledninger til rotisseriet, ingen kurv og ingen motorlarm. Jeg brugte dog gasgrillen. Men det var smukt 😉 Nogle gange kan vi måske også gøre det for kompliceret, at tilberede vores mad med alle de perfekte tilbehørs ting. Alt behøver ikke at så kompliceret. Kan mærke at jeg snart skal have gang i et bål igen 😉

 

 

Flotte tykke skiver flæsk

Så er de vist færdige. Lækre karamelliserede sprøde skiver flæsk. Det giver en anden smag end når man laver det i kurven, som vi plejer. I kurven giver det lidt mere tørt flæsk, men også meget sprøde. Her opnår man sprød yderside og saftig midte. Virkelig lækkert.

  Helt klassisk – stegt flæsk med kartofler og persillesauce

Og det smager lige så godt som det ser ud. Beklager for det lidt mærke billede, men min blitz drillede gevaldigt.

(Visited 107 times, 1 visits today)
Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *