• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
      Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
    • Bacontønder
      Bacontønder
    • American spareribs 3-2-1
      American spareribs 3-2-1
    • Baileydrømme
      Baileydrømme

Svenske kødboller med tyttebærsauce

Frikadeller i en lidt anden udgave og dog. Jeg forsøgte at undersøge sagen i en svensk madgruppe. Og overraskende, så er fars og fremgangsmåde meget lig de danske frikadeller. Den største forskel er at mange svenskere tilsætter lidt sødt (honning, sirup eller sukker) til deres fars, så den bliver sød. De laves også med rasp, hvor vi jo ofte bruger mel. De færdige kødboller blev meget lækre og ikke mindst var saucen fantastisk 😉

For saucen er en vigtig ting, ved de svenske kødboller 😉 Jeg lavede tyttebærsauce til. Det gav en virkelig god smag og det blev et rigtig lækkert måltid. Jeg kom så ikke noget sødt i farsen, da jeg synes at saucen jo også tilbragte sødme. Men måske prøver jeg det næste gang 🙂

Jeg beklager for den dårlige kvalitet på billederne. Det er så svært at finde lys nok til at tage billeder udendørs, på denne årstid. Billederne blev taget ved 11 tiden på en solskinsdag og alligevel var lyset ikke godt. Jeg håber jo så også at Julemanden kommer forbi med et nyt kamera til jul 😉 Det gamle Nikon er efterhånden nok 20 år og trænger i den grad til udskiftning 😉

Nå, Svenske kødboller er en fantastisk ret, som passer så perfekt her til julemåneden, som vi jo nærmer os. De kan laves på grillen, eller på komfuret. Det bestemmer man helt selv 🙂 Jeg hyggede mig ved grillen en solskinsdag. Jeg fik også lavet hjemmelavet rødkål og var glad for at nyde de skønne dufte 🙂

Husk at like os på Facebook. Og er du vild med at grille, så prøv at se med i Facebookgruppen Grill opskrifter og inspiration. En spændende gruppe hvor du helt sikkert vil blive inspireret. Der er mange spændende opskrifter og videoer fra hele verden.

 

 

Det er en svær årstid at være madblogger på. Selv ved højlys dag er det svært at få lys nok til gode billeder. Men her er kødbollerne ved at stege færdigt på en smedejernspande, på grillen 🙂

Her er de færdige med lækker tyttebærsauce i bunden og pyntet med persille. Jeg kunne dog godt se at jeg nok måtte indenfor, for at få et pænt billede.

Det hjalp lidt. Men det kniber stadigvæk med det lys 😉 Svenske kødboller med kartoffelmos, hjemmelavet rødkål og tyttebærsauce.


En pænere anretning her, hvor man rigtig kan se hvor lækker tyttebærsaucen er.

 

 

(Visited 222 times, 2 visits today)
Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *