• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
   Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
  • Bacontønder
   Bacontønder
  • American spareribs 3-2-1
   American spareribs 3-2-1
  • Baileydrømme
   Baileydrømme

Test af kurv til rotisseriet – den rustfrie fra Napoleon

Vi har i flere år haft en kurv til vores rotisseri og vi er vilde med de muligheder, som kurven giver. Men den kurv vi købte for et par år siden har ikke været tilfredsstillende, da den ikke tåler opvaskemaskine og malingen skaller af. Og det er bare ikke lækkert med malingsrester i maden. Derfor har vi et stykke tid kigget efter en ny kurv, som kunne opfylde vores ønsker. Vi har testet den nye kurv fra Napoleon. Læs her hvad vi synes om kurven 🙂

Første håndsindtryk
Æsken er jo ganske pæn 😉 Nej, pjat til side – da jeg åbnede og så kurven, blev jeg faktisk ganske overraskede over kvaliteten. Den er af rustfrit stål, og producenten skriver den kan gå i opvaskemaskinen (hurra). Kurven ser flot og elegant ud. Den er lidt længere end vores tidligere kurv og hullerne (nettet) er grovere. Om det er dårligt eller godt, må jo afprøves 🙂 Kurven er i to dele, som er nemme at samle og skille ad. Det virker som super kvalitet. Og her må jeg lidt flov indrømme at jeg ikke havde de høje forventninger. Jeg er nok opdraget lidt med at kvalitet til grillen kun har et mærke. Det er jeg da heldigvis ved at vokse gevaldigt fra 😉 For Napoleon levere i den grad her virkelig flot kvalitet.

Kurven var super nem at montere på spyddet og kørte fint rundt. Intet at udsætte på den.

Efter brug
Ja, her er det jo virkelig testen kommer ind. Vi startede med den ultimative test og lavede stegt flæsk i kurven. Så kan man stort set ikke udsætte en kurv for mere fedt. Jeg var sikker på at den aldrig blev ren igen 😉 Se før billederne 😉

Kurven efter en omgang stegt flæsk (og det sad bare fast)

Jeg kom kurven i opvaskemaskinen, og grinte lidt da jeg åbnede maskinen efter vasken (jeg havde nok forventet en Cillit Bang reklame, hvor alt ser helt nyt ud). Kurven var slet ikke ren, og det havde jeg heller ikke regnet med – men til gengæld var den lige til at tørre af med en køkkensvamp (sådan en med en grøn side, vi brugte kun den bløde side). OG SÅ VAR DEN REN. Det var helt vildt. En ganske let aftørring og så var den helt ny at kigge på. Fantastisk. Jeg var virkelig overrasket.

Kurven efter maskinopvask. Der var stadigvæk meget på, men det var bare at tørre af med en klud. Virkelig nemt.

Efter en hurtig aftørring med en svamp/klud, var kurven helt ren. Jeg brugte absolut ingen kræfter. Det kan ikke blive nemmere.

 

Vi har bla. prøvet at tilberede disse tre ting i kurven. Men har faktisk lavet flere ting, som måske også skal nævnes. Popkorn som blev virkelig lækre og sprøde. Store stykker svinebryst som var krydret godt med krydderier og til sidst også fik BBQ sauce (den opskrift skal I nok snart få), Pomfritter der blev sprøde og lækre. Og så har vi også nået en gang pølse mix. Alle retterne har været gode og med så nem en rengøring, som der er med denne kurv, så er det jo intet problem. Læs lidt mere om de tre retter, som jeg gerne vil fremhæve og fortælle vores erfaringer med i Napoleons kurv.

Så er der klart til stegt flæsk 🙂

Stegt flæsk
Det var som skrevet det første vi tilberedte. Vi plejer at give det ca. 1 time i vores gamle kurv og vi har lavet det rigtig mange gange 😉 Vi kiggede faktisk først til flæsket da der var gået 40 minutter. Og vi skulle nok have kigget før 😉 Det fik lige i overkanten, men det kom så meget bag på os, at tingene bliver så  hurtigt færdigt i denne kurv. Heldigvis kunne det sagtens spises og var lækkert sprødt. Prøv lige at se hvor boblende de svær er! Du kan finde opskriften her på hvordan vi plejer at lave stegt flæsk i kurven.

En lækker timian kurv. Fyldt med grove grøntsager. Super skønt hverdagsmad.

Timian Kurv
Hverdag og nem mad. Det hører sammen. Og selvfølgelig skal kurven også testes til det. Grøntsager er jeg nød til at lave, da min kære kone godt kan lide det og det skulle jo være sundt 😉 Det her er broccoli, gulerødder, hvidløg og kartofler. Vi laver nok grøntsager et par gange om ugen i kurven. Det giver en spændende smag og er en afveksling til de rå, dampet, stegte eller bagte grøntsager. Du får opskriften på den lækre timian kurv i morgen 😉

Boblende sprøde flæskesvær

Flæskesvær
Disse flæskesvær lavede vi d. 23. december. Det var ekstra svær (dem er der jo altid kamp om) til juleaften. Og hold nu op hvor var de gode 😉 Kurven var virkelig beskidt, men blev igen helt ren efter en tur i opvaskeren. Se her hvordan du nemt og hurtigt kan lave lækre sprøde flæskesvær.

Fordele ved kurven fra Napoleon
Helt klart at rengøringen er så nem. Det er den største fordel. Men også det at hullerne i nettet er større og man har en større stegeflade, er godt. Det betyder nemlig at tingene skal grille i kortere tid. Det går rigtig hurtigt. Vi plejer at give flæsk en time i den gamle kurv og her var det færdigt (og nok lige 5 minutter for meget) allerede efter 40 minutter. Jeg synes også at det er til plus siden, at kurven er længere og smallere end jeg er vant til. Det giver igen kortere stegetid til tingene.

De knap så gode ting
Det er hurtigt overstået her, for jeg har ikke fundet noget dårligt endnu 🙂

En lille idé
Som jeg har sagt siden vi fik vores første kurv, så kunne jeg rigtig godt bruge en åbning mere i kurven. Når man skal tilsætte noget, der ikke skal have så lang tid, som det andet man har i kurven, så skal man åbne kurven helt op og tingene falder ud. Det ville være genialt med en lille låge i toppen (ligesom fuglebure har), som man nemt kunne åbne og komme ting i kurven. Det ville gøre anvendelsesmulighederne større og en lille genial ting 🙂 Men har endnu ikke set en kurv der har det. Og så må der meget gerne komme en rumdeler til. Så man kan køre to forskellige ting i kurven, uden at de bliver blandet sammen.

Så mange Grills giver vi
Vi giver grillen 5 Grills (ud af 5 mulige). Ingen tvivl om det. Der er intet der trækker den ned. Den er lige til at tage fra æske, vaske af og bruge. Man skal ikke bruge værktøj eller andet for at montere den. Den fordeler maden godt og er hurtig (pga. design). Den er super nem at rengøre. Og så er den faktisk flot. Top karakterer herfra.

 

 

Vi har testet

Produkt – Napoleon Rotisserikurv
Pris – 499 kr.
KøbtHomeshop.dk
Sværhedsgrad – 1 (Kræver ingen værktøj og kan bruges direkte)
Grills – 5

 

Når vi vurdere, tester og anmelder.
Sværhedsgraden vurderes ud fra hvor svært det er at tilberede og på hvor lang tid det tager. Skalaen går fra 1-5. 1 er det letteste og 5 er det sværeste.
Grills er vores stjerner 😉 Det er ene og alene min smag (ofte også min familiens) der bestemmer her. Skalaen går fra 1-5. hvor 1 er dårligst og 5 er super duper 😉

 

 

 

 

.

(Visited 7.096 times, 5 visits today)
Bookmark permalink.

Kommentarer

 1. Hej
  Passer kurven til Weber grill
  Fin test
  Mvh hp

  • Ja, kurven passer fint på Weber 57 cm 🙂 Vi bruger et Weber rotisserie og bruger så denne kurv. Den er virkelig god.

 2. Karin sejerskilde

  Hej. Hvis jeg bruger en Napoleon 365, skal risten så ud for at bruge rottiseriet? Jeg søger grill og rottiseri, hvor jeg kan grille en bøf sammen med, med at rottiseriet snurrer.
  Mvh Karin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *