• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
      Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
    • Bacontønder
      Bacontønder
    • American spareribs 3-2-1
      American spareribs 3-2-1
    • Baileydrømme
      Baileydrømme

Træpillegrill – hvad er det lige for noget?

De sidste par måneder er jeg ofte stødt på ordet træpillegrill – eller Pellet grill, og tænkt hver er nu det. Jeg har ikke rigtigt kunne finde ud af om det var smart eller bare for dovne mennesker 😉 Hvordan kunne det smage godt? Og er det bedre end kul og gasgrill? Derfor har jeg fået en der ved noget om emnet til at skrive om det. Se her hvad Sven Boemsen fra Boemsen´s BBQ fortæller om den “nye” grill. Jeg må indrømme at jeg allerede har tilføjet en Pellet grill til min ønskeseddel. Sådan en må man da eje. Jeg synes det lyder som om at de er rigtig mange fordele.

 

Danish Pellet Grill
– af Sven Boemsen

DPG er forkortelsen for en Danish Pellet Grill, som er en grill, der bruger træpiller i stedet for kul. Brugen af træpiller giver en speciel smag til maden, og så giver det nye muligheder for at styre grillens temperatur, samt at stege ved indirekte varme. Men det er langt fra de eneste fordele, der er ved at skifte en klassisk grill ud med en træpillegrill. Læs med og blive klogere på de mange andre fordele.

Træpillegrillens eftertragtede egenskaber
DPG-grillen besidder mange egenskaber, som både kulgrillen og gasgrillen må kigge langt efter, og som er eftertragtet hos grillentusiaster verden over. Nedenfor kan du læse mere om de egenskaber, som grillen besidder, og som gør den til noget helt specielt:

  • Autostart
  • Nem optænding
  • Temperaturstyring
  • Kort opvarmningstid
  • Pikant røgsmag
  • Forskellige røgsmage, som man selv har indflydelse på
  • Stort ristareal
  • Der kan både grilles og bages på den
  • Den er perfekt til low og slow food
  • Nem rengøring

Autostart, nem optænding, temperaturstyring og opvarmningstid
Listens første punkter byder på autostart, nem optænding, temperaturstyring og kort opvarmningstid. Det er fire egenskaber, som gør det både nemmere og sjovere at lave mad over grill.

Grillen varmer op til den temperatur, man indstiller. Allerede efter max 8-10 minutter er den klar til brug ved den ønskede temperatur. Optændingen foregår via træpiller, som opbevares i en kasse på siden af grillen. Den er lynhurtigt klar til brug, og på blot 8-10 minutter kan den levere en jævn temperatur.

Grillen styres digitalt og holder derfor den angivne temperatur. Skulle det begynde at blæse eller at regne, eller skulle solen pludselig begynde at skinne fra en skyfri himmel, regulerer grillen selv temperaturen, så temperaturen forbliver som indstillet.

Mad med unik røgsmag – vælg din egen variant
Den store forskel på andre grilltyper og en Danish Pellet Grill er, at maden får en lækker røgsmag i kraft af træpillerne. Det giver en autentisk og udsøgt smag.

Der findes hele ni forskellige blandinger af træpiller, som er sammensat af forskellige træsorter, og som du selv kan vælge mellem. Dette giver dig mulighed for at tilføre din mad forskellig smag af røg. Eksempelvis kan du vælge en blanding med kirsebær og rødeg, som giver en sødlig røget smag, mens en blanding af pecan og rødeg tilfører maden en mere nøddeagtig smag.

DPG Pellet Grill kan både bruges til grillning og bagning
Det er både muligt at lave grillmad og at bage på en DPG. Den er perfekt at grille på, fordi man selv kan afgøre, om den skal grille via indirekte eller direkte varme. Ønsker man direkte varme, skal man have fat i et steak kit.

Som udgangspunkt bruger den indirekte varme, som cirkulerer rundt om kødet. Det er med til at forsegle kødet, hvormed det holder på saften og ikke bliver tørt.

Også den indirekte varme er god til bagning, fordi den indirekte varme fungerer som en traditionel varmluftsovn. Træpillerne kan på denne måde være med til at give madbrød, pizzabunde og lignende en troværdig smag af røget træ.

Da du kan regulere temperaturen selv, er DPG’en god til low food og slow food, hvor maden skal simre eller grilles længe ved lav temperatur. Du skal blot bruge displayet til at justere temperaturen.

Sidst men ikke mindst har den et stort ristareal, hvor der er plads til meget mad på én gang.

Hvorfor skal jeg vælge en DPG frem for en traditionel grill?
Lad os gøre det klart, hvis det ikke allerede er det, hvorfor en Danish Pellet Grill er at foretrække frem for en traditionel gasgrill eller kulgrill.

Sammenlignet med en gasgrill kan DPG’en tilføre røgsmag, uden at det ryger ud hele tiden. På en gasgrill skal man også selv regulere temperaturen, hvis det begynder at regne eller at blæse, hvilket Danish Pellet Grill selv sørger for.

Sammenligner man den med en kulgrill, er DPG’en hurtigere at tænde og om at varme op. Og så varmer den kun op til den temperatur, man har valgt. Derudover afleder træpillegrillen ikke støv eller aske. Mange vil også foretrække en smag af røget træ frem for kul.

Dertil kommer alle ovenstående fordele, som du allerede er blevet præsenteret for.

 

Er du blevet nysgerrig?
Du kan købe og læse meget mere om Danish Pellet Grill her
Danish Pellet Grill hos Boemsen´s BBQ

Der er her en lille video om at tilberede spareribs på en Danish Pellet Grill og her er nogle skønne billeder med nogle af de lækre retter som Sven selv har lavet på sin DPGér

 

Delvist sponsoreret indlæg.

(Visited 1.292 times, 1 visits today)
Bookmark permalink.

Én Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *