• Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
      Oksemørbrad med fuglereder og svampesauce
    • Bacontønder
      Bacontønder
    • American spareribs 3-2-1
      American spareribs 3-2-1
    • Baileydrømme
      Baileydrømme

Vi tester – Støbejernsrist Diamond, fra Outdoor chef

Sponsoreret indlæg
Vi tester her den lækre Støbejernsrist Diamond fra Outdoor Chef. Til vores grill Outdoor Chef Geneva høre der ellers en god rist med. Men engang imellem er det dejligt, at kunne lave ægte gode grillstriber 😉 Og det kan man på den lækre sorte porcelænsemaljeret  Støbejernsrist Diamond fra Outdoor Chef.

Her kan man se den flotte rist og den gode holdbare æske, som fint kan bruges til opbevaring.
Man kan også se “gaflen”

Førstehånds indtryk
Tung (6 kg.). Det er virkelig tung og det er for mig udtryk for godt kram, når vi snakker støbejern. Den kommer flot leveret i en stor æske, som er super god at opbevarer risten i, når man ikke bruger den. Der hører en stor gaffel agtig ting med, som er til at tage risten op med, når den er varm – hvilket virkelig er smart 😉

Som med alt smedejern, valgte vi at smøre risten ind i rapsolie og brænde den af. Det gjorde vi hele tre gange for at mætte risten godt og sørge for at tingene ikke hænger fast. Det fungere super godt.

Den flotte rist lagt på grillen. 

Fordele
Det er ikke mange smedejerns riste der har rudemønstret og det er klart en fordel, for det ser jo flot ud er er det man som regel man går efter, når man ønsker grillstriber. Risten bliver virkelig varm, som I kan se på filmen her under. Jeg var faktisk overrasket over hvor varm den blev. Når vi har vendt tragten og brugt den almindelig rist, er den selvfølgelig også blevet varm, men med støbejernsristen var det virkelig varme, der vil noget 🙂

Risten kan bruge risten på to måder.

  • Metode 1 – Læg risten på, uden at vende den store tragt. Så har man en hele grillristen, at grille på. Man lader den varme op i 10 minutter, med lukket låg, så rammer den 330 grader, og det er ganske fint og perfekt til at grille på 🙂 Man lægger bøfferne på og lukker låget. Man kan have 8 store bøffer på grillen på denne måde. Der er ingen opflamning (risiko for fedt brænd).
  • Metode 2 – Man vender den store tragt og får virkelig intens varme. Vi fik desværre ikke mål temperaturen, men den var virkelig varm. Her får man en mindre flade at grille på (især med høj varme), men man får et meget varmt område. Der er plads til ca. 3 store bøffer. Det mindre område, kan fint lave grillstriber til f.eks grøntsager, kartofler, koteletter og kylling. Ting der skal have lidt længere tid 🙂

En stor fordel ved risten og grillen er, at på intet tidspunkt kommer fedt der drypper ned fra kødet, i kontakt med flammerne (pga. tragtene). Så der er ikke risiko for fedt brænd. Og det giver altså bedre smag til kødet, at det bliver grillet og ikke brændt 😉

Risten har med sin diameter 54 cm, anvendelse til flere grillmærker på markedet. Vi kan f.eks også bruge den i vores ældre Weber 57 kulgrill 😉 Det er bare et lille tip 😉

En fordel er også at du faktisk griller direkte (pga. temperaturen), selvom tragten står i indirekte position. Det gør at du har plads til rigtig meget på grillen.

Den bedste fordel er klart det virkelig flotte grillmønster, risten giver.

Her kan man se hvor god plads der er på grillen. Bøfferne er ikke så små som de ser ud. De vejer 350 g – hver 😉

Ønsker
Ingen. Den virker perfekt. Man kan selvfølgelig ønske en rengørings fri overflade, men det er jo svært med smedejern. Vi synes nu ikke at det er så svært at vedligeholde, når det er i en god kvalitet. Og det er denne her rist. Den er virkelig flot. Vi brænder den af efter vi har spist, børster den og giver den olie. Så er den klar til næste gang. Da det er en rist vi ikke bruger hver dag, opbevarer vi den i æsken, inden for 🙂 Men det var jo en helt anden snak. Vi har intet at ønske forbedret til denne rist 🙂

Vi prøver om den virker
Så når vi til det spændende. Vi har allerede skrevet en del om det. Og vi har gjort os nogle erfaringer på det område.

Risten kan som skrevet bruges på to måder. Ønsker man en stor grill flade, lægger man den på, uden at vende den store tragt. Så har man en hele grillristen, at grille på. Man lader den varme op i 10 minutter, med lukket låg, så rammer den 330 grader, og det er ganske fint og perfekt til at grille på 🙂 Man skal stadigvæk huske, risten er varmere langs kanten og koldere på midten. Men der er næsten ingen forskel på det, når man bruger smedejerns risten. Ved brug af den almindelig rist er der stor forskel. Man lægger bøfferne på og lukker låget. Man kan have 8 store bøffer på grillen på denne måde. Der er ingen opflamning (risiko for fedt brænd),

Man kan også vende den store tragt og på den måde opnår man ekstrem varme i midten, men har kun et mindre område med meget høj varme. Der er plads til 3 store bøffer over selve det helt varme område i midten. Vi har selvfølgelig prøvet begge dele. Vi foretrækker den sidste metode (vende tragten) til f.eks bøffer, hvor vi ønsker en kort tilberedning og super sprød stegeskorpe. Men ved stort set alt andet kylling, koteletter, grøntsager osv, vender vi ikke tragten. Det giver mere plads og stadigvæk flot varme og gode grillstriber. Det er smag og behag, hvordan man ønsker sin bøf og derfor er det  godt med flere anvendelsesmuligheder 🙂

Se her hvor dejlig varm risten bliver. Og der er ingen tvivl om at den virker perfekt. Det er skønt endelig at have fået en grillrist som giver noget højere varme end det vi har haft tidligere 🙂

Det syder og steget. Skøn lyd og duft 😉 Bøfferne ser små ud, men de er faktisk kæmpe. De vejer 350 g. stykket 😉

Så nemt er det at vende. Er de ikke bare smukke. Der er lige kommet en ekstra mindre bøf på her til vores datter 😉

Se en lækker grill skorpe vi får ved at vende tragten og udnytte den intense varme.

Alt i alt
En super grillrist, som virkelig er godt. Vi er vilde med grill striberne  og at den kan bruges på to måder. Men bestemt også det, at vi har fået mulighed for, at grille ved ekstra høj varme. Det har tidligere været et mangel, for os på Outdoor chef grillen. Nu har vi kun brug for en grill :). Vi havde ikke helt overvejet at en rist kunne have så stor betydning for en grill 😉

Husk at læse med på onsdag, hvor vi har en super opskrift på
lækker bøf med spændende tilbehør, klar til jer 😉

Så mange Grills giver vi
Vi giver grillen 5 Grills (ud af 5 mulige). Ingen tvivl om det. Der er intet der trækker den ned. Den er lige til at tage fra æske, vaske af og bruge. Man skal ikke bruge værktøj eller andet for at montere den. Den fordeler maden godt og er hurtig (pga. design). Den er super nem at rengøre. Og så er den faktisk flot. Top karakterer herfra.

 

 

Vi har testet

ProduktStøbejernsrist Diamond fra Outdoor Chef
Pris – 999 kr.
Købt – Kontakt Outdoor Chef for nærmeste forhandler
Sværhedsgrad – 1 (Kræver ingen værktøj og kan bruges direkte)
Grills – 5

 

Når vi vurdere, tester og anmelder.
Sværhedsgraden vurderes ud fra hvor svært det er at tilberede og på hvor lang tid det tager. Skalaen går fra 1-5. 1 er det letteste og 5 er det sværeste.
Grills er vores stjerner 😉 Det er ene og alene min smag (ofte også min familiens) der bestemmer her. Skalaen går fra 1-5. hvor 1 er dårligst og 5 er super duper 😉

 

 

(Visited 128 times, 1 visits today)
Bookmark permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *